Rosé ja suvemarja tarretis valge šokolaadi panna cottal
Ilus, värskust täis ja suvine! Lisaks saab selle desserdi valmis teha just siis kui mahti on, et õigel hetkel see elegantselt külmikust välja ja lauale tõsta!
Servings
6portsionit

Servings
6portsionit

Ingredients
Tarretis:

Instructions
  1. Leota 5 želatiinilehte külmas vees umbes 5 minutit.

    Aja potis keema 250 ml vett ja sidrunimahl. Lisa suhkur, sega, kuni see on lahustunud. Tõsta pott tulelt. Võta želatiin veest ja pigista üleliigne vesi sellest välja. Lisa želatiin kuuma suhkruvette ja sega, kuni kõik on lahustunud. Lisa vein, sega läbi. Lase segul pisut jahtuda.

  2. Jaota marjad kuue vormi (või tassi, ca 200 ml) vahel. Vala iga vorm poolest saati veinitarretise vedelikku täis. Pane vormid tarretisega mitmeks tunniks külmkappi.

  3. Kui tarretis on tahkunud, valmista panna cotta. Selleks aja vahukoor keskmisel kuumusel keema. Keera kuumus maha, aga ära veel potti tulelt tõsta. Lisa tükkideks lõigatud šokolaad ja vanillipasta. Sega, kuni šokolaad on sulanud.

  4. Leota želatiini külmas vees mõned minutid, pigista neist üleliigne vesi välja ja sega 4 spl kuuma veega, kuni need lahustuvad. Sega veega lahustatud želatiin vahukoore-šokolaadi segu sisse, lase sellel pisut jahtuda ja vala vormid ääreni täis. Jäta ööseks külmkappi tahenema.

  5. Serveerimiseks pööra dessert tassist välja taldrikule (võibolla pead selleks tassi hetkeks kuuma vette pistma).

Recipe Notes

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.