Vaesed rüütlid kookose ja tonkaga
Print Recipe
Üks parimaid hommikusööke on suhkru-muna-piima segus karamellistatud saiaviilud ehk vaesed rüütlid ehk pain perdu (French toast), kas pole? Kui veel piima asemel kookospiima kasutada, lisada maitseks troopilist tonkauba ja serveerida saiu ohtrate värskete marjade ning kookoslaastudega, siis on tegu juba tõelise gurmee-hommikusöögiga! Või luksusliku desserdiga, miks mitte!?
Vaja läheb
- 200 ml kookospiima (Saad siit)
- 2 spl kuhjaga rafineerimata roosuhkrut (Saad siit)
- 1 tk väiksem tonka uba (Saad siit)
- 1 tk muna
- 1 spl kookosõli praadimiseks (Saad siit)
- 6 viilu saia
- paar peotäit meelepäraseid marju
- kookoslaaste (Saad siit )
- soovi korral agaavisiirupit, mett või tuhksuhkrut (agaavisiirup siit, vahtrasiirupit siit)
Tee nii
-
Sega kokku kookospiim, muna ja suhkur. Purusta tonkauba uhmris ja lisa ka see. Sega kuni suhkur sulab. Kuumuta pannil kookosõli. Leota saiaviile kookospiimasegus ja prae need kummaltki poolt kuldseks. Serveeri kohe marjade ja kookoslaastudega. Soovi korral puista üle tuhksuhkruga või nirista peale agaavisiirupit.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.