Kerge salat Jaapani kirsiõite nuudlitega
Print Recipe
Kevad on Jaapanis ärkamise ja kirsiõite aeg. Siis kasutatakse kirsiõisi nii toitude valmistamisel kui kaunistamisel. See salat sobib hästi kevade tervitamiseks, aga samas igal aastaajal värskendavaks kergeks eineks!
Vaja läheb
- 1 pakk kirsiõite nuudleid (Saad siit)
- 0,5 tk kurki
- 50 g vetikate salatit (Saad siit)
- peotäis edamame ube (Saad siit)
- 2 tl gomasio soola (Saad siit)
- 0,5 pakki dashi puljongipulbrit (Saad siit)
- 100 g soolalõhe viile
- pisut hakitud rohelist sibulat
- 100 ml Jaapani wasabi ja yuzu kastet (Saad siit)
- või 100 ml yuzu ponzut (Vaata siit)
Tee nii
-
Aja potis vesi keema. Lisa dashi puljongipulber. Maitse ja lisa soola vajadusel. Lisa nuudlid keevasse vette ja keeda ca 3 minutit, kuni need on pehmed, aga al dente. Tõsta tassitäis dashivedelikku kõrvale. Kurna nuudlid ja loputa need külma veega kergelt läbi. Lao taldrikutele kõige alla nuudlid, neile kurgi - ja lõheviilud, pisut vetikate salatit, edamame ube. Puista üle gomasio soola ja rohelise sibulaga. Serveeri salatit Jaapani yuzu ja wasabi kastmega. Soovi korral võid kastme asendada ka ponzu või yuzu ponzuga!
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Minul ei jäänud nuudlid roosaks, läksid valgeks
Värvus ongi üsna õrnroosa, kuid meil jäid ikkagi roosad.
Kevade saabumise puhul saab kindlasti oma toidusedelisse võetud. Kevadet tuleks ikka vääriliselt tervitada!