Tom Kha külmsupp
Print Recipe
Kookospiimaga Tom kha on üks Tai köögi kuulsamaid suppe. Siinne on aga tom kha külm versioon, mis on püreestatud. Parim hästi külmalt. Sobib nii talvisel ajal külalistele pisikeseks eelroaks kui ka kuuma ilmaga kergeks kosutavaks söögikorraks.
Vaja läheb
- 500 ml kookospiima (Saad siit)
- 1 tk väike šalottsibul
- 1 tl küüslauku (Saad siit)
- 1 tk väike tomat
- 1 peotäis värsket koriandrit
- 5 spl laimimahla
- 5 tk kahvrilaimi lehti (Saad siit ja ka siit)
- 2 tk sidrunheina tugev osa (Saad siit)
- 4 spl kalakastet (Saad siit)
- 4 viilu galangalit (Saad siit)
- 150 g praetud/keedetud krevette
- maitse järgi tšillit (Saad siit)
- soovi korral Tasmaania pipart serveerimiseks (Saad siit)
Tee nii
-
Pane kõik koostisosad blenderisse või köögikombaini ja purusta ühtlaseks külmsupiks. Maitse ja maitsesta vajadusel üle kalakastme, laimimahla ja tšilliga. Jahvata või uhmerda Tasmaania pipar ja puista supile enne serveerimist! See muutub hapuka supi peal lillaks.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Aitäh hea retsepti eest, olen suur Tom Kha austaja, aeg-ajalt ikka teen, kuid seda tavalist kanaga keedetud suppi, see külmsupp näib tõesti hea vaheldus suveajal, täna õhtul proovin kohe järele, osa asju (nagu sidrunhein) kasvab mul omal aknal, Tasmaania pipart mul pole, kuid katsetan tavalise pipra ja kuivatatud kadakamarjade seguga.