Steviaga magusaine – stevioolglükosiidil ja erütritoolil põhinev lauamagusaine
-
4.45 € – 9.60 €
- Toode on laos, saame selle kohe teele panna!
-
14 päeva tagastusõigus internetist ostmisel
Tagastatud kaup peab olema kasutamata ja originaalpakendis.
Tagastuse juurde lisada ostu tõendav dokument -
Tasuta transport al 30 EUR ostusummast!
Kui ostate alates 30 eurost, siis postitame teile pakiautomaati tasuta. Kulleriga -50%
- Kaup kätte 2-3 tööpäevaga.
Steviaga magusaine – stevioolglükosiidil ja erütritoolil põhinev lauamagusaine
Steviaga magusaine – stevioolglükosiidil ja erütritoolil põhinev lauamagusaine, 300g ja 800g pakend. Selle kalorivaba magusainega saad asendada suhkru üks ühele. Tegu on stevia ja teise suhkruasendaja erythritoli seguga, mis on suhkru kontsistentsiga ja suhkruga praktiliselt sama magususega.
Koostisosad: magusaine erütritool 99,8%, magusaine stevioolglükosiid 0.2%
Steviast:
Indiaanlased on ajalooliselt juba sajandeid magusat suhkrulehte ehk steviat kasutanud oma taimetee ehk mate magustamiseks. Tänaseks kasutatakse steviat paljudes riikides üle maailma, kuid kõige enam Aasias (eriti Jaapanis).
Erythritolist (erütritool)
Kuna suhkrust 300 korda magusamat puhast steviat on koduköökides väga raske doseerida, siis on sellele lisatud teist magusainet, mis oleks sarnaste omadustega, aga vähendaks magusust. Nii sündiski see steviaga magusaine, kus enamus magusust tuleb võimsast steviast, aga koduköögis kasutamiseks sobilik kontsistents erythritolist. Erütritooli esineb näiteks pirnides, viinamarjades, arbuusis, veinis, sakes jne.
Erythritoli omadused sarnanevad paljuski stevia omadega. Steviaga sama kuulus ei ole see seetõttu, et erythritol on suhkrust üksjagu vähem magus ja seega peaks ainult seda kasutades magusa tulemuse saavutamiseks seda väga palju panema.
Ülemäärane tarbimine võib tekitada kõhulahtisust.
Toitumisalane teave 100 g kohta:
Energia: 0 kcal
Rasvad: 0 g
– millest küllastunud 0 g
Süsivesikud: 0 g
– millest suhkruid 0 g
Valgud: 0 g
Sool: 0 g
Kiudained: 0 g
Sandra –
Asendamatu toode, et nautida muretult ka magustoite.
Merle –
Parim magusa asendaja , kasutan seda juba aastaid
cammy3 –
Soovitan!
Katrin –
Mulle meeldib, et seda saab kasutada võrdväärselt suhkruga. Kõrvalmaitset peaaegu ei ole. Hea magustamise alternatiiv.
123 –
Asendamatu toode, kui ei taha suhkrut tarbida. Olen mitme-aastane kasutaja ja saan kinnitada, et väikeses koguses (pannkoogid, plaadikook) sobib magustamiseks hästi, aga piparkoogitaigen ei õnnestunud – kuna ma muus osas retsepti ei muutnud, siis oletan, et stevia “kõrvetamine” annab teistsuguse tulemuse kui tavaline suhkur.
Mari Living –
Hea asendus tavalisele suhkrule, ostan endale ja ka kingituseks
Margarita –
Väga hea asendus tavalisele suhkrule, kõrvalmaitseta.
Arko Rostin –
Hea soodne hind. Tellisin kohe 800g.
Maarja Mets –
Ma suhkrut eriti üldse ei söö, kuid kui korra kvartalis kooki teen, pistan seda magustajat sisse.
aire samuel –
Kasutan juba aastaid kohvi,tee ja toormoosi tegemisel
Heli –
Olge ettevaatlikud.
https://tervis.postimees.ee/7724451/see-suhkruasendaja-voib-tosta-infarkti-insuldi-ja-surma-riski
Uue uuringu kohaselt on suhkruasendajat nimega erütritool, mida kasutatakse stevia ja muude vähendatud suhkrusisaldusega ketotoodete magustamiseks, seostatud vere hüübimise, insuldi, infarkti ja surmaga, kirjutab CNN Health
Reena Termatšova –
maitselt liiga lääge imal aga ajab asja ära küll
Brie –
Mulle see toode väga meeldib. Kasutan seda ja ainult seda juba mitu aastat. Sobib nii kohvi/tee, pudrude-kookide kui soolaste toitude sisse- ühesõnaga igale poole. Vaid hoidiste sisse ei ole proovinud. Mingit tuntavat kõrvalmaitset tal ei ole, lihtsalt magus ja hästi magus, kulub tavasuhkrust vähem
Heie –
Tänud, et leidsin nii hea asenduse tavalisele suhkrule ja Teilt nii mugav tellida, parajalt suures pakendis. Pole ka tavapoest varem ostetutega/proovitutega võrreldes mingit kõrvalmaitset ja arvatavasti jäängi selle toote tarbijaks.
Gertrud –
Hea toode! Kasutan nii tootearenduses tööjuures kui ka vahel kodustes tingimustes.
Larissa Tilk –
Nii hea et suur pakk ka olemas, kasutan vähe aga kui tahaks küpsetada siis soodsam suur pakk, tänud et olete olemas 😍
Laura Kranich –
Väga tore et seda müüte! Olen ammu tahtnud proovida ja võimalik, et jäängi suhkru asemel seda kasutama. Hea on veel see, et koostisosade vahekorra abil on magusus viidud selliseks, et suhkru asendamiseks tuleb seda 1:1 kasutada. See teeb kasutamise väga lihtsaks.
ebens –
Asendamatu komponent minu kookides. Suhkrut pole juba ammusest ajast kasutanud.
Marie26 –
Kasutan stevia magusainet juba pikka aega, minu jaoks asendamatu toode!
Kuhu iganes on vaja suhkrut lisada, lisan seda 🙂
Pille –
Lausa uskumatu võib tunduda, et 0 kalorit sisaldava tootega õnnestuvad magustoidud suurepäraselt. Miks küll meie teed alles nüüd ristusid. Olen meeldivalt üllatunud ja soovitan kõigil proovida.
Tarmo Tammistu –
Väga tänuväärne, et sellist toodet on saada. Absoluutselt välistan kõik toiduained, milles on kasvõi 0,01% lisatud suhkrut. See toode aga võimaldab toitu magustada ilma insuliini-ärrituseta ega tõsta süsivesikuid toidus. Aitäh!
Silli Kukk –
Hea asendus suhkrule, kasutan juba aastaid.
Triin Kangro –
Ainuke suhkruasendaja mis oma olemuselt ka päriselt asendab tavalist valget suhkurt. Leidsin uue lemmiku keskkonna, kust seda tellida. Kiire teenindus on ainult boonuseks!
Marie –
Ei mingit mõru ega võõrast järelmaitset. Uskumatu, et ei ole varem suhkrut asendanud sellega, tervis ikkagi kõige tähtsam! Olen rahul!
Heleni Mäe –
Kasutan küpsetistes valge suhkru asemel. Sobib hästi.
Prokopkina –
Väga maitsev magusaine!
Ain –
Olen unustanud nn. päris suhkru kasutamise. Viimased aastat ainult Stevia! Super!
Rahel –
Ma isegi ei oska öelda kui mitu aastat ma seda juba tellin.Parim stevia,asendamatu asi minu köögis.
Julija Kuuspere –
Väga hea toode. Meeldiv suhtlemine oli tel teel !
Mari Living –
Hea asendus tavalisele suhkrule, ostsin endale ja ka kingituseks.
cammy3 –
Olen seda kasutanud tavalise suhkru asemel juba paar-kolm aastat. Soovitan!
Janeli –
Lemmiktoode! Asendamatu diabeetikule.
kertu –
Kasutan suhkru asemel küpsetamisel ja kõrvalmaik on minimaalne. Väga hea toode!
Taivi –
Parim stevia mida ostnud olen! Sobib hästi küpsetistesse, ei jäta ebameeldivat kõrvalmaiku. Soovitan soojalt! 🙂
Laura –
Väga tore, et teil seda müügil on 🙂
Helen –
Pole eriti aus. Alles kodus vaatasin, et tegemist pole steviaga.
Riho –
Tere
Jätkuks Evelini küsimusele ja Teie vastusele, seoses selle toote süsivesikute sisalduse kohta.
Julgen väita, et see info, et süsivesikute sisaldus 100g toote kohta on 0g ei vasta tõele.
Kui puhta erütritooli süsivesikute sisaldus 100g kohta on 100g, siis ei saa see toode kuidagi olematu süsivesikute sisaldusega olla.
Palun täpsustage oma süsivesikute infot nii Evelini vastuses kui ka toote pakendil!
Gerli Krutta –
Tere, Riho. Meie lähtume esmajoones tootjapoolsest kontrollitud toote spetsifikatsioonist, mille nüüd ka kindluse mõttes uuesti palusime saata ning veendusime, et tootes on endiselt 0 kcal.
Samuti kontrollisime fakte toitumisnõustajalt, ning temagi kinnitas, et erütritool on suhkrualkohol ning suhkrut ei sisalda.
Evelin –
Palun öelge kui suur on selle toote süsivesikute sisaldus?
Gerli Krutta –
Süsivesikute sisaldus on 0 🙂
Maarika –
Super hea asendus tavalisele suhkrule. Kasutan tee ja kohvi magusaks tegemisel ning ka küpsetistes ja kreemides
Lissell –
Tere! Mitu kcal on 100g kohta?
Gerli Krutta –
Lissell, NULL! 🙂
Luule –
Tere! Kuidas saab olla sellel magusaainel hulgas steviat kui stevia on oma olemuselt roheline, kas siis on seda ikkagi töödeldud või?
admin –
Tere Luule! Stevia on tõepoolest roheline leht, mida võib ka lihtsalt kuivatada ja tee sisse panna. Selleks aga, et steviast saaks suhkru taolise kontsistentsiga ja sarnaselt kasutatav (ka küpsetistes, limonaadis jne) magustaja, eraldatakse stevia lehtedest glükosiidid (see on siis see, mis stevia nii maguasaks teeb), see on siis midagi ekstrakti sarnast, jäetakse kasutamata lehe nö kest, kõik see roheline, ning kasutatakse seda, et saada kalorivaba looduslik suhkruasendaja! Loodan, et minu vastus selgitas pisut olukorda. Tervitades, Juta, umami.ee
ulvi.uulimaa –
Ülal kommenteeriti, et selle magusainega vahustati munavalget ning tuli hästi välja, kas see tähendab, et võib ka beseed teha?
Ning kas steviaga magusaine sobib ka keediste valmistamiseks, mida talveks sahvri riiulitele koguda?
Jess –
Kas antud toode sisaldab Maltodextrin’i? Pakendil on kirjas erythritol 99,98%, steviol glycoside 0.02%, kuid kas lisaks nendele ainetele on veel teisi aineid?
admin –
Ei ole, koostis vastab tegelikkusele nii nagu kirjas toote kirjelduses 🙂
Martin –
Erythritol on GMO toode.
Ja sellise toodetega segatud stevia on tugevalt töödeltud “stevia” mille puuduvad tegelikult igasugused tervislikud omadused.
Tegu on truviaga. Kui te teaksite protsesse kuidas antud tooded valmis tehakse siis te ei pistaks seda elusees suhu.
Toode sisaldab kastriogeene.
admin –
Tere Martin.
Kas olete meie toote spetsifikatiooniga enne tutvunud, kui selle kohta fakte kirja panete?
Umamis müügil olev steviaga magusaine on mitte-GMO toode, see info on selgelt näha ka toote spetsifikatsioonil.
Truvia on Coca Cola Company ja Cargilli toodetava suhkruasendaja brändinimi. Umamis müügil olev steviaga magusaine ei ole nende ettevõtete toode ja seega kindlasti mitte truvia.
Kastriogeenide all mõtlesite vist kantserogeene?
Oleme täiesti teadlikud sellest, et stevia lehest saab töötlemise tulemusel stevia ekstrakt. Kasutame seda endiselt hea meelega, kuna see on kalorivaba altenatiiv suhkrule, mille üleliigne tarvitamine on tänapäeva inimkonnale üksjagu terviseprobleeme tekitanud.
Nagu kõige muu puhul, on märksõnaks mõõdukus – mõõdukas koguses suhkrut, mõõdukas koguses mett, mõõdukas koguses agaavisiirupit (fruktoos), mõõdukas koguses steviat jne. Ükskõik millega liialdamine pole tervisele hea, aga igal asjal on oma kogus ja koht, kus sellest kasu võib olla!
Kõike parimat soovides, Juta, umami.ee
Jessica –
Tere, kas selle segu konsistents muutub ahjus küpsetades (juustukoogis)? Olen lugenud, et Erythritol võib muutuda kristallseks peale seda kui kook on jahtunud ja konsistents “teraliseks”? Kuidas on kogemused antud tootega? Samuti olen lugenud, et Erythritolil on kergelt “jahutav” maitse, nagu mündimaitse. Kas antud toodet kasutades tuleb sama maitse esile?
admin –
Tere, minul pole seni küpsetades selle tootega midagi juhtunud. Kui kasutada temperatuuri kuni 180 kraadi, siis ei tohiks midagi juhtuda!
Tervitades, Juta, umami.ee
Tere –
Kas antud tootega sobib küpsetada ahjus, mikrolaineahjus (tassi kooke tehes)? Kas sobib ka niisama tee/kohvi maitsestamiseks ja jogurtisse lisamiseks?
admin –
Tere, antud toode sobib kõigeks mida nimetasite. Kasutan seda ise samadel eesmärkidel juba pikemat aega. Tervitades, Juta, umami.ee
Jessica –
Kas antud toode sobib kasutamiseks üks ühele tavasuhkruga? S.t et kui retseptis on kirjas 5 supilusikat suhkurt, siis lisan 5 supilusikat Steviat? Või peaks koguseid vähendama?
admin –
Tere. Põhimõtteliselt peaks nii olema, aga enne soovitan steviat maitsta, kas see tundub teile magusam kui suhkur või mitte, kuna inimesed tajuvad stevia magusust väga erinevalt. tervitades, Juta, umami.ee
Regina –
Kõige lemmikum toode Umami poes. Kasutan tee ja kohvi magustamiseks ja väiksemast pakist jätkub terveks kuuks.
Kaisa –
Väga hea asendus tavalisele suhkrule
Marko –
Minu arvates hea toode, katsetasin täna munavalget sellega vahustada ja väga hästi tuli välja!
Brit –
Eelnevalt müügil olnud Stevia võiks ka tagasi müügile tulla. Ei olnud selle juures mingit häirivat kõrvalmaitset ja hea oli panna hästi natukene smuutidesse või magustoitudesse. Väiksema raha eest said palju magusat st toodet kuluski selle võrra vähem.
admin –
Me müüks eelmist toodet ka edasi, kui tootja poleks selle tootmist lõpetanud. Tootja põhjendusel saigi otsustavaks tagasiside, et see toode oli liiga magus (liiga kõrge stevia sisaldus) ja seetõttu keerulisem doseerida ning paljud kliendid tundsid ka stevia kõrvalmaitset, mis ei meeldinud kõigile.
Olga –
Kuidas saab seda toodet nimetada Steviaks,kui koostis on: erythritol 99,98%, steviol glycoside 0.02%???
admin –
Tere. Aitäh tähelepaneku eest. Muutsime tootenimetuse ära, et segadust vältida.
Põhjus, miks tootes stevia ja erythritoli vahekord selline on, on see, et stevia enda maitse on päris intensiivne ja see on meeletult magus. Sellises kontsentratsioonis on toodet lihtne suhkru asemel doseerida ja häirivat kõrvalmaitset ei ole. Juta, umami.ee
Gerli –
Võiksite siia lehele ka üles kirjutada pakendil oleva info, et suures koguses tarbimisel võib tekitada kõhulahtisust. Mõtlesin kookide valmistamisel kasutada seda, aga nüüd ei julgegi 😀
admin –
Tere Gerli. Aitäh tähelepaneku eest, lisan tootekirjeldusse. Kookides võite rahuliku südamega kasutada steviaga magusainet, olen ise seda teinud ja kliendid samuti kasutavad juba pikemat aega ilma probleemideta.
Selleks peaks ära sööma ikka väga suurtes kogustes steviaga magusainet, et see lahtistavalt mõjuks. See on umbes nagu kaneeliga, et kui hiiglasuurtes kogustes tarbida, siis mõjub selles sisalduv mürgine kumariin tervisele kahjulikult, aga keegi ei söö kunagi nii palju kaneeli ära :).
Katriin10 –
Väga vahva asi, kasutan suhkru asemel tee ja kohvi sees. Ootan põnevusega, millal vannikaalu seier vasakule hakkaks liikuma!