Tonka oa panna cotta passionivilja kastmega

Prindi retsept

Kogus 4-6 le

Vaja läheb

Panna cotta jaoks

  • 1 dl piima
  • 1-2 tk tonka uba (Saad siit)
  • 0,5 tk sidruni riivitud koor
  • 4 dl vahukoort (35% koort)
  • 2 tk lehtželatiini
  • 50 g tuhksuhkrut

Kastme jaoks

  • 200 ml naturaalset passionivilja püreed (Saad siit)
  • 4 spl roosuhkrut (Saad siit)
  • 1 tl maisitärklist

Tee nii

  1. Esmalt valmista panna cotta. Purusta uhmris või riivi peene riiviga tonka oad. Pane želatiinilehed külma vette ligunema. Pane piim, 1/2 vahukoorest, purustatud tonkaoad ja riivitud sidrunikoor väikesesse potti. Kuumuta tasakesi keemiseni, siis keeda nõrgal tulel 10 minutit, kuni kaste on ca kolmandiku võrra vähenenud. Tõsta pott tulelt, sega juurde kergelt kuivaks pigistatud leotatud želatiinilehed ning sega, kuni need on sulanud. Lase kooresegul veidi jahtuda, siis tõsta külmkappi 10 minutiks jahtuma. Vahusta ülejäänud vahukoor tuhksuhkruga pehmeks vahuks. Sega jahtunud kooresegu vahustatud koore hulka. Sega ühtlaseks. Jaota panna cotta segu 4-6 magustoiduvormi sisse, kata pealt toidukilega ning pane vähemalt 4 tunniks külma. Enne serveerimist kasta vormi alumine osa korraks kuuma vee sisse, siis kummuta magustoidud väikestele taldrikutele. Või serveeri panna cottat otse vormidest, nagu pildil.

  2. Valmista kaste. Selleks kuumuta potis passionivilja püree, lisa suhkur ja sega kuni suhkur on jahtunud. Sega teises kausis maisitärklis vähese külma veega, lisa lahustatud tärklis passionipüreele ja kuumuta pidevalt segades kuni kaste pakseneb. Tõsta pott tulelt ja lase kastmel jahtuda. Serveerimiseks vala jahtunud kaste panna cotta peale. Soovi korral võid lisada riivitud tumedat šokolaadi ja/või kergelt röstitud kookoslaaste.

Kommentaarid

    1. Ma ise tavaliselt pulbrit ei kasuta, aga soovitatakse 1 lehtželatiin asendada 0,5tl želatiinipulbriga. Juta, umami.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo