Sumahhi dukkah ning tahiini kastmega krevetid

Prindi retsept

Kogus 2-4 portsjonit

Vaja läheb

Dukkah jaoks

Kastme jaoks

  • 50 ml tahinit (Vaata toodet)
  • 1 tk küüslauguküünt (hakitud)
  • 0,5 spl jahvatatud vürtsköömet
  • 3 spl oliiviõli (Vaata toodet)
  • 1 tk sidruni mahla
  • 60 ml külma vett

Krevettide jaoks

  • 1 spl oliiviõli
  • 16 tk suurt krevetti (kooritud ja puhastatud) (Vaata toodet)

Serveerimiseks

  • värsket saia

Tee nii

  1. Rösti seesamiseemneid, pistaatsiapähkleid ja vürtsköömneid kergelt kuumal kuival pannil. Eemalda need pannilt, lase jahtuda ja purusta siis koos meresoola ning sumahhiga peenemaks. Tõsta vürtsisegu kõrvale ootama, kuni krevetid valmis on.

  2. Sega kokku kõik kastme koostisosad, lisades sidrunimahla kõige viimasena. Maitsesta soolaga.

  3. Kuumuta pannil õli ja prae krevette mõlemalt poolt paar minutit. Säti nad suurele taldrikule. Piserda krevetid kastmega üle ja puista peale helde käega dukkah´t. Nii lihtne see ongi!

Märkused

Idee: Food & Travel

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo