Pak choi ehk Hiina lehtnaeris on maitsev ja krõmpsuv aasiapärane salatisort, mida süüakse küpsetatult-keedetult. Šiitake seentel on lisaks ohtrale maitsele ka palju tervisele kasulikke omadusi.

Pak choi šiitake seentega

Prindi retsept

Kogus 2-4 portsjonit

Vaja läheb

  • 1 spl maapähkliõli (Vaata toodet)
  • 2 tk suurt pak choid
  • 15 tk kuivatatud šiitake seent (Vaata toodet)
  • 4 spl sojakastet (Vaata toodet)
  • 2 spl riisiäädikat (Vaata toodet)
  • 6 spl köögiviljapuljongit
  • 0,5 spl maisitärklist segatud 1 spl täie veega

Tee nii

  1. Vala seentele kuum vesi ja jäta need 30-60 minutiks likku. Pigista üleliigne vesi välja ja lõika seened viiludeks. Lõika pak choid pikku pidi neljaks.

  2. Kuumuta pann ja lisa sellele õli. Kui õli on kuum, lisa pak choid ühe kihina. Prae neid igast küljest 1-2 minutit, kuni need on kergelt kuldsed. Kata paariks minutiks pann kaanega ja eemalda seejärel pak choid pannilt.

  3. Tõsta pann tagasi tulele ja lisa seened. Prae pool minutit, lisa sojakaste, riisiäädikas ja puljong. Sega hulka tärklisesegu, kuumuta segades, kuni kaste on kergelt paksenenud. Vala seened ja kaste pak choidele ja serveeri kohe.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo