Mehhiko kaneelijook horchata

Prindi retsept

Horchata on traditsiooniline jahutav ja värskendav Mehhiko kaneelijook. Seda juuakse jahutatult, tihti jääga, ning müüakse iga nurga peal kõrvuti tamarindi agua fresca ja hibiskuse agua frescaga (viimast kutsutakse siin Jamaikaks).

Vaja läheb

  • 240 ml kooritud mandleid
  • 80 ml basmatiriisi (Saad siit)
  • 1 tk Tseiloni kaneelikoort (Saad siit)
  • 720 ml kuuma keedetud vett
  • 480 ml külma keedetud vett
  • 120 ml agaavisiirupit (Saad siit)
  • 1 tk tükike laimi koort (soovi korral)
  • 1 tk vürtspipra tera (soovi korral) (Saad siit)
  • serveerimiseks jahvatatud Tseiloni kaneeli (Saad siit)

Tee nii

  1. Jahvata riis peeneks. Sega riis, mandlid ja kaneelikoor, soovi korral ka laimikoor ning vürtspipar ja vala neile kuum vesi. Sega, lase jahtuda, kata kaanega ja hoia toatemperatuuril 8 tundi. Nüüd lisa külm vesi ja purusta (blenderis või saumikseriga) kõik ühtlaseks püreeks. Kasuta topelt marlit või peent sõela ja kurna jook.

  2. Maitsesta agaavisiirupiga. Serveerimisel puista peale jahvatatud Tseiloni kaneeli. Serveeri jääga. Mulle endale maitseb, kui lisada serveerimisel pisut laimimahla.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo