Köögiviljatšipsid külma koriandrikastmega

Prindi retsept

Kogus 2 portsjonit

Vaja läheb

  • 1 tk pastinaaki
  • 2 tk suurt porgandit
  • 1/2 tl metsikute ürtide segu (Vaata toodet)
  • musta Tellicherry pipart (Vaata toodet)
  • 2 spl oliiviõli (Vaata toodet)
  • 3 küüslaugu küünt
  • 1 spl agaavisiirupit (Vaata toodet)
  • 1/2 tl vürtsköömneid (Vaata toodet)
  • maitse järgi soola
  • 200 g Kreeka jogurtit
  • peotäit värsket koriandrit
  • 1-2 spl koriandri-mündi kastet (Vaata toodet)

Tee nii

  1. Koori pastinaak ja porgandid, lõika piklikeks tikkudeks ning kuivata need köögipaberiga.

  2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, laota pastinaagid ühele poolele, porgandid teisele. Nirista kummalegi poolele 1 spl oliiviõli. Maitsesta pastinaake grillitud vürtsidega meresoolahelveste, metsikute ürtide segu ja musta pipraga.

  3. Maitsesta porgandeid vürtsköömnete, soola, pipra ja agaavisiirupiga. Koori küüslauguküüned ja mulju need katki. Lõika iga küüslauguküüs kaheks, lisa pooled tükid pastinaakidele, pooled porganditele. Sega pastinaagid läbi ja laota ühe kihina ahjuplaadile. Tee sama porganditega. Küpseta 200 kraadises ahjus kuni tšipsid on küpsed ja kuldsed.

  4. Valmista dipikaste, selleks haki värske koriander ja sega kokku jogurtiga. Maitsesta soolaga. Lisa koriandri-mündi kaste ja sega see kastmesse.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo