Vürtsine läätsesupp kikerhernestega
Print Recipe
Imelihtne toitev ja täiesti taimne supp, milles on tunda Lähis-Ida köögi hõngu.
Vaja läheb
- 2 tl vürtsköömneid (Vaata toodet)
- veidi tšillihelbeid (Vaata toodet)
- 140 g punaseid läätsi (Vaata toodet)
- 1 spl oliiviõli (Vaata toodet)
- 1 tk sibulat (hakitud)
- 850 ml köögivilja puljongit (Vaata toodet)
- 400 ml purustatud tomatit
- 1 purk kikerherneid (Vaata toodet)
- 1 peotäis värsket koriandrit
- 4 spl hapukoort või Kreeka jogurtit
- maitse järgi soola (Vaata toodet)
Tee nii
-
Kuumuta kuival pannil vürtsköömneid ja tšillihelbeid, kuni need hakkavad praksuma. Lisa oliiviõli ja hakitud sibul. Sega ning prae mõned minutid. Lisa läätsed, puljong ning tomatid. Sega uuesti läbi ning keeda madalal kuumusel umbes 15 minutit kuni läätsed on pehmed.
-
Püreesta suppi kergelt saumikseri või köögikombaini abil. Lisa kikerherned ja kuumuta supp uuesti üles. Maitsesta vajadusel soolaga, puista peale värsket koriandrit ning serveeri hapukoore või Kreeka jogurtiga. /Idee: BBCGoodFood/
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.