Viigimarja koogid ingveri-karamelli kastmega

Print Recipe

Tõeliselt jõulune ja talvine küpsetis, milles on parasjagu mahedalt vürtse, pähkleid ja karamelliselt kreemist kastet.

Kogus 8 -le

Vaja läheb

Kookide jaoks

  • 175 g kuivatatud mahlaseid viigimarju (peeneks hakitud)
  • 175 ml chai teed (Vaata toodet)
  • 2 spl rummi
  • 1 tl vanilliekstrakti (Vaata toodet)
  • 3/4 tl soodat
  • 75 g toasooja võid
  • 175 g rafineerimata roosuhkrut (Vaata toodet)
  • 2 tk munad
  • 175 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g pekaanipähkleid (Vaata toodet)

Ingverikastme jaoks

  • 75 g võid
  • 75 g rafineerimata roosuhkrut
  • 4 spl ingveri siirupit (osta valmis või keeda ise)
  • 150 ml vahukoort
  • 2 spl ingverijuurt (hakitud)
  • serveerimiseks vaarika pärleid (Vaata toodet)

Tee nii

  1. Kuumuta ahi 180C kraadini. Määri võiga kokku 8 keskmise suurusega koogivormi (sobivad ka muffinivormid). Haki viigimarjad ja vala neile kuum chai tee, rumm, sooda ja vanilliekstrakt. Sega läbi ja jäta 10 minutiks seisma.

  2. Sega ülejäänud koogi koostisosad, välja arvatud hakitud pähklid, ühtlaseks tainaks. Purusta viigimarjasegu ühtlaseks kreemiks ja sega taina sisse. Lisa tainasse ka hakitud pekaanipähklid ja sega ühtlaseks. Täida vormid tainaga ja küpseta ca 30-35 minutit ahjus. Tõsta ahjust välja, lase mõned minutit jahtuda ja kummuta koogid ahjuvormi üksteise kõrvale.

  3. Tõsta ahju kuumus 200C kraadini. Valmista kaste. Selleks sega potis kokku või, suhkur, ingverisiirup ja vahukoor. Kuumuta ja sega, kuni suhkur ja või sulavad, lase veel ca 5 minutit keeda, kuni saad paksema kastme. Lisa hakitud ingver.

  4. Vala 3/4 kastmest kookidele ja tõsta need veel 5 minutiks ahju. Serveeri soojalt koos ülejäänud kastme ja vaarika pärlitega.

Märkused

Retsepti-idee: Food and Travel

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad