Veisekebab Mapuche indiaanlaste iidse vürtsiseguga

Print Recipe

Kogus 2-4 portsjonit

Vaja läheb

  • 400 g veisekebabi tükke (Liivimaa Lihaveis müüb valmislõigatud kebabitükke)
  • 3 spl Mapuche indiaanlaste vürtsisegu (Vaata toodet)
  • 2 spl oliiviõli (Vaata toodet)
  • 1 sidruni mahla
  • maitse järgi soolahelbeid
  • grillvardaid

Tee nii

  1. Hõõru lihatükke oliiviõli ja vürtside segus, jäta pooleks tunniks toatemperatuurile marineeruma ja tõsta siis toidukilega kaetud lihatükid ööseks külmkappi maitsestuma.

  2. Tund aega enne küpsetamist tõsta liha toatemperatuurile ja juhul, kui kasutad puust vardaid, pane vardad vette likku. Nii ei lähe vardad hiljem põlema. Aja grill kuumaks, aja lihatükid varrastele ja grilli vardaid igalt küljelt 2-3 minutit, kuni liha on veel seest roosa.

  3. Pigista varrastele sidrunimahla ja puista peale soolahelbeid. Serveeri rohelise sibula-hapukoore salatiga.

Märkused

Mõned kogutud veiseliha näpunäited:
* happelised marinaadid teevad veiseliha nätskeks, kasuta õlimarinaade;
* kui katad liha marinaadiga, siis lase lihal enne külmkappi panemist umbes pool tundi toatemperatuuril seista, nii läheb marinaad liha sisse;
* enne grillimist lase lihal tund aega toatemperatuuril seista;
* grilli suurel kuumusel ja vähe aega, nii saad tõeliselt mahlase tulemuse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad