Värsked kevadrullid on tõeliselt kerge ja põnev roog, mida on seltskonnas väga vahva ka koos valmistada. Õrnalt aniisine harakputk on hea kaaslane suitsulõhele, värskelt krõmpsuvale kurgile ja hapukale greibile.

Värsked kevadrullid suitsulõhega

Print Recipe

Kogus 2-4 portsjonit

Vaja läheb

  • 100 g suitsulõhet
  • 1 tk pikka kurki
  • 1 tk (punast) greipi
  • 6 tk aed-harakputke oksa (selle puudumisel asenda näiteks koriandri või tilliga)
  • 6 tk riisipaberit (Vaata toodet)
  • 50 g idusid (kui tahad ise kasvatada, siis (idandaja leiad siit) ja idusid leiab (siit))

Kastme jaoks

Tee nii

  1. Koori kurk, lõika sellest pikad peenikesed tikud. Lõika lõhe 1 cm laiusteks viiludeks. Fileeri greip. Selleks lõika terava noaga ära koor koos koorealuse valge osaga. Seejärel lõika viljalihasektorid välja, tehes sisselõike mõlemale poole sektoreid eraldavat kilet. Ülejäänud greibist pigista mahl välja ja jäta see kastme jaoks. Kasta riisipaber 10 sekundiks toasooja vette.

  2. Laota see puitalusele laiali. Tõsta riisipaberi endapoolsesse äärde kurki, idusid, lõhet, greipi ja aed-harakputke lehti. Tõsta endapoolne äär üle täidise ja hakka rullima. Kui jõuad umbes riisipaberi keskele, tõsta riisipaberi ääred mõlemalt küljelt täidise peale keskele kokku.

  3. Jätka rullimist, kuni saad ilusa pikliku kevadrulli. Tee niimoodi kõigi kuue riisipaberiga. Serveeri kohe kastmega, mille valmistamiseks sega kõik kastme koostisosad kokku.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad