Värsked kevadrullid suitsulõhega
Print Recipe
Värsked kevadrullid on tõeliselt kerge ja põnev roog, mida on seltskonnas väga vahva ka koos valmistada. Õrnalt aniisine harakputk on hea kaaslane suitsulõhele, värskelt krõmpsuvale kurgile ja hapukale greibile.
Vaja läheb
- 100 g suitsulõhet
- 1 tk pikka kurki
- 1 tk (punast) greipi
- 6 tk aed-harakputke oksa (selle puudumisel asenda näiteks koriandri või tilliga)
- 6 tk riisipaberit (Vaata toodet)
- 50 g idusid
Kastme jaoks
- 4 spl greibist pressitud mahla
- 1 spl magusat tšillikastet (Vaata toodet)
- 1 spl oliiviõli (Vaata toodet)
- 1 spl sojakastet (Vaata toodet)
- 1/2 tl purustatud ingverit (Vaata toodet)
Tee nii
-
Koori kurk, lõika sellest pikad peenikesed tikud. Lõika lõhe 1 cm laiusteks viiludeks. Fileeri greip. Selleks lõika terava noaga ära koor koos koorealuse valge osaga. Seejärel lõika viljalihasektorid välja, tehes sisselõike mõlemale poole sektoreid eraldavat kilet. Ülejäänud greibist pigista mahl välja ja jäta see kastme jaoks. Kasta riisipaber 10 sekundiks toasooja vette.
-
Laota see puitalusele laiali. Tõsta riisipaberi endapoolsesse äärde kurki, idusid, lõhet, greipi ja aed-harakputke lehti. Tõsta endapoolne äär üle täidise ja hakka rullima. Kui jõuad umbes riisipaberi keskele, tõsta riisipaberi ääred mõlemalt küljelt täidise peale keskele kokku.
-
Jätka rullimist, kuni saad ilusa pikliku kevadrulli. Tee niimoodi kõigi kuue riisipaberiga. Serveeri kohe kastmega, mille valmistamiseks sega kõik kastme koostisosad kokku.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Üks lemmikutest, ükskõik millise täidisega! 🙂