Türgi läätsesupp sumahhiga
Print Recipe
Vaja läheb
- 1 tk porgandit
- 1 tl vürtsköömet (Vaata toodet)
- 0,5 tl koriandri seemneid (Vaata toodet)
- 1 spl kuivatatud münti (Vaata toodet)
- 1 tk sibulat
- 2 spl tomatipastat
- 200 g punaseid läätsesid (Vaata toodet)
- 1,5 l köögivilja puljongit
- 1 spl võid
- 2 spl oliiviõli (Vaata toodet)
- 1 tl jahvatatud paprikat
- 0,25 tl tšillit (Vaata toodet)
- 1 spl sumahhi (Vaata toodet siit või siit)
- värske koriander ja maitsestamata jogurt (serveerimiseks)
Tee nii
-
Haki sibul ja riivi porgand. Kuumuta pannil või ja oliiviõli. Prae sibulat ja porgandit aegajalt segades umbes 5 minutit. Lisa pannile paprika, purustatud vürtsköömned ja koriandri seemned, tomatipasta ning tšilli. Sega ja prae mõned minutid. Lisa läätsed ja puljong. Keera kuumus madalaks, kata pott kaanega ja keeda umbes 30 minutit. Kasuta saumikserit ja püreesta supp. Sega hulka kuivatatud münt ja pool sumahhist. Serveeri ülejäänud sumahhi, maitsestamata jogurti ja värske koriandriga.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Tere! Sõbranna andis mulle punased läätsed.Kuna ta ise ei viitsinud nendega tegeleda andis mulle
need jäid kappi seisma kuna ei mõistnud nendega midagi teha Nüüd hakkasin asja uurima ja leidsin teie kommentaari.Kuidas on neid õige teha muidu oleks ära visanud.Aitäh.
Maarja, kuna läätsede väliskiht sisaldab tõesti nn antitoitaineid, mis võivad hakata seedimisel toitainete imendumist takistama, siis on lahenduseks läätsesid enne toidus kasutamist leotada. Pisikesi läätsesid, nagu punased läätsed, võib leotada külmas vees tund kuni kaks, siis veelkord loputada ja ongi kasutamiseks valmis.
Ometi üks särtsaka maitsega toit ja huvitav maitseainete kombinatsioon, mida ise ei oleks kokku osanud panna. Kohe kutsus proovima ja ei kahetse. Kõik need lagedad-magedad toiduretseptid on hulgim esindatud. Mina ei ole küll eelmises elus eestlane olnud. Ainult, et ei seletata rahvale, et ka läätsi tuleb kindlasti leotada ja pesta korralikult, et neist oligosahhariidid eemalduksid, mis tuntavalt gaase tekitavad.