Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga! Juba üle 25 000 liituja!

Tomati tarte tatin

Print Recipe

Tarte tatin on Prantsuse köögist pärit tagurpidi kook, mis traditsiooniliselt on magus ja valmib õuntega. Meie teeme siin aga soolast tomatitega varianti, mis sobib hästi nii lõuna- kui õhtueineks!

Vaja läheb

  • 400 g lehttainast
  • 9 tk väiksemat tihket tomatit
  • 30 g võid
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 1 spl pruuni suhkrut (Vaata toodet)
  • 2 spl palsamiäädikat (Vaata toodet)
  • 1 muna
  • värsket basiilikut serveerimiseks

Kastme jaoks

  • 20 g võid
  • 2 hakitud šalottsibulat
  • 1/2 riivitud sidruni koor
  • peotäis hakitud värsket peterselli
  • 200 ml vahukoort
  • 80 ml vett
  • soola ja pipart

Tee nii

  1. Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Lõika tomatid sektoriteks ja eemalda seemned. Kuumuta pannil või, prae küüslauk klaasjaks, lisa pruun suhkur ja palsamiäädikas ning sega kuni suhkur sulab. Lao tomatid ühe kihina nahapool all pannile ja prae umbes 5 minutit, kuni nad kergelt karamellistuvad.

  2. Õlita 6 väikest tartletivormi või 1 suurem. Kata vormi(de) põhi tomatitega, ladudes need ettevaatlikult üksteise kõrvale. Lõika tainast vormiga ühesuurused kettad ja aseta tainaring tomatitele. Lükka taina ääred kergelt tomatite alla.

  3. Vahusta muna kahvliga ja pintselda tainas munaga üle. Küpseta umbes 15 minutit kuni tainas on kuldne. Pööra tarte tatin taldrikule.

  4. Kuni tarte tatin küpseb, valmista kaste. Selleks sulata või, prae šalottsibul klaasjaks. Lisa vahukoor, riivitud sidrunikoor ning petersell, sega ja lase keema tõusta. Lisa keev vesi, sega ning keeda madalal tulel vahepeal segades kuni kastme kogus pisut väheneb. Maitsesta soola ja musta pipraga. Vala kaste ümber tarte tatin´i, kaunista mõne värske basiiliku lehega ja serveeri kohe.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad