Tai hakklihasalat laab

Print Recipe

Kogus 4-6 portsjonit

Vaja läheb

  • 500 g sea hakkliha
  • 3 tk küüslaugu küünt
  • 1 tk suuremat šalottsibulat
  • matise järgi tšllihelbeid (Vaata toodet)
  • 1-2 laimi mahla + lisa serveerimiseks
  • 3-4 spl kalakastet (Vaata toodet)
  • 1-2 tl palmisuhkrut (Vaata toodet)
  • 2 tl Sriracha tšillikastet (Vaata toodet)
  • peotäit värsket koriandrit
  • peotäit värsket münti
  • peotäit värsket rohelist sibulat
  • maitse järgi musta pipart (Vaata toodet)
  • peotäit tärkliserohket riisi, nt risotto riisi, (võib ka maapähkleid kasutada), (kleepuvat riisi) või (sushi riisi)
  • salatilehti serveerimiseks

Tee nii

  1. Haki küüslauk ja šalottsibulad peenikeseks. Sega kokku hakkliha, küüslauk, šalottsibul ja tšilli. Rösti kuumal kuival pannil riisiterad kuldseks ning uhmerda need peeneks teraliseks jahuks. Kui kasutad maapähkleid, siis haki need peenemaks.

  2. Sega väikses kausis kokku kalakaste, laimimahl, sriracha kaste ja suhkur. Maitse, kas soolane, hapu, magus ja vürtsine on tasakaalus. Kui vaja, siis maitsesta üle. Prae kuumal kuival panil hakkliha ilusti pruuniks.

  3. Tõsta hakkliha pannilt ja sega juurde kaste. Lase mõned minutid jahtuda ja sega salatisse kõik värsked hakitud maitsetaimed. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Puista üle röstitud riisijahu või maapähklitega. Serveeri salatilehtedel laimisektorite ja Sriracha kastmega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad