Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Sidruni-mooniseemne muffinid valge šokolaadi glasuuriga

Print Recipe

Sidrunimuffinid mooniseemnetega on eriti populaarsed Ameerikas. Neid on lihtne valmistada ja minu meelest sobivad sellised muffinid eriti hästi ühe päikeselise pühapäeva hommikukohvi kõrvale või külla kaasa võtmiseks.

Vaja läheb

  • 100 g sulatatud võid
  • 130 g roosuhkrut (Vaata siit)
  • 2 lahtiklopitud muna
  • 250 g jahu
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • 1 suure sidruni mahl
  • 1 sidruni õhuke riivitud koor
  • 3 spl mooniseemneid
  • 100 ml maitsestamata jogurtit
  • näpuotsaga soola
  • 60 g valget šokolaadi (Vaata siit)
  • 2 spl võid glasuuri jaoks

Tee nii

  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Täida 12 auguga muffinipann paberist muffinivormidega. Sõelu suurde kaussi jahu, lisa küpsetuspulber, suhkur, sool ja mooniseemned. Sega ühtlaseks. Lisa sulatatud või, munad, jogurt, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Sega kõik kokku ühtlaseks tainaks. Kasta supilusikas märjaks ja tõsta sellega suur lusikatäis tainast igasse vormi. Küpseta 25–30 minutit, kuni muffinid on kuldsed ja nende sisse pistetud tikk jääb kuivaks.

  2. Kui muffinid on jahtunud, valmista glasuur. Selleks sulata potis või, tõsta pott tulelt. Lisa kohe tükeldatud šokolaad. Sega ühtlaseks. Kui glasuur on liiga paks, lisa teelusikatäis sooja piima. Kata muffinid õhukese glasuurikihiga.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Kommentaarid

  1. Mina lisasin lihtsalt koos muude vedelate toiduainetega. Muffinid said maitsvad ja on head ka ilma glasuurita 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad