Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Sichuani baklažaan

Print Recipe

Seda toitu nimetatakse Hiinas kalamaitseliseks baklažaaniks, kuigi kala pole siin üldse. Põhjuseks hoopis kaste, mida esmajoones kasutatakse kala maitsestamiseks. Tegu on ühe Sichuani köögi kuulsaima roaga, mis tasub kindlasti proovimist. Retsept on pärit Sichuani kokalt Fuchsia Dunlopilt.

Vaja läheb

  • 600 g baklažaani ehk pommut
  • maitse järgi soola
  • 400 ml maitsestamata kookosõli frittimiseks (Vaata toodet)
  • 0,5 spl Sichuani tšilli-oa kastet (Vaata toodet)
  • 1 spl purustatud ingverit (Vaata toodet)
  • 1 spl purustatud küüslauku (Vaata toodet)
  • 150 ml kanapuljongit (Vaata toodet)
  • 2 tl suhkrut (Vaata toodet)
  • 3/4 tl kartuli- või maisitärklist, segatuna 1spl veega
  • 2 tl musta riisi äädikat (Vaata toodet)
  • 4 tk rohelise sibula vart (hakitud)

Tee nii

  1. Lõika baklažaan pikkupidi kolmeks paksemaks viiluks ning seejärel ühesuurusteks batoonideks. Puista neile soola ja jäta ca 30 minutiks sõelale nõrguma.

  2. Kuumuta paksupõhjalises potis või vokkpannil õli (ca 180C). Kuivata baklažaanid köögipaberiga ja prae mitmes jaos kuldseks, ca 3-4minutit. Tõsta baklažaanid köögipaberile nõrguma.

  3. Vala pannilt õli ära ja tõsta pann tagasi keskmisele kuumusele. Kui pann on kuum, lisa 3spl õli. Lisa pannile tšilli-oa kaste ja prae, kuni pannilt hakkab lõhna tulema. Lisa ingver ja küüslauk ning prae edasi kuni köök täitub aroomidega. Sega ja jälgi, et toit kõrbema ei läheks. Lisa kanapuljong ja suhkur ja sega hästi läbi. Maitsesta vajadusel soolaga. Lisa praetud baklažaanid kastmesse ja lase neil paar minutit tasakesi keeda. Lisa veega lahustatud tärklis ja sega ettevaatlikult kastmesse, kuumuta kuni kaste veidi pakseneb. Lisa äädikas ja hakitud roheline sibul. Serveeri riisi kõrvale.

  4. PS! Kui soovid vähema õlisisaldusega toitu, siis pintselda soolaga nõrutatud ja köögipaberiga kuivatatud baklažaanid õliga kokku ja rösti need ahjus kuldseks.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad