Seemnekreekerid
Print Recipe
Soolane, krõmps, tervislik, kiire, kerge ja viib keele alla. Kas on paremat snäkki kui see seemnekreeker? Lisaks kõigele on seda ülimalt lihtne suures koguses ette teha, et terve nädal saaks kapist kiirelt haarata midagi head nii kehale kui ka vaimule.
Vaja läheb
- külmpressitud oliiviõli (Vaata toodet)
- Himaalaja soola (Vaata toodet)
- 1,5 dl linaseemneid (Vaata toodet)
- 1,5 dl keevat vett
- 1,5 dl muude seemnete segu (nt päevalilleseemned, kõrvitsaseemned ja seesamiseemned)
- soovi korral natuke aed-mustköömneid (Vaata toodet)
Tee nii
-
Kuumuta ahi 185 kraadini. Vala linaseemned ja keev vesi kaussi, segades vahepeal kuni segu hakkab muutuma tihkemaks. Vala juurde muud seemned ja sega läbi. Määri ahjuplaadile väike kogus õli ning laota sinna peale küpsetuspaber, mille peale omakorda pintselda veel õhuke kiht oliiviõli, selleks, et seemnekreeker krõbedaks saaks minna. Vala küpsetuspaberile seemnesegu ning suru see plaadile ühtlaseks õhukeseks kihiks. Tõsta plaat ahju umbes 35 minutiks või kuni seemnekreeker kergelt krõbedaks muutub. Lase jahtuda, murra tükkideks ja naudi!
Sobib hästi juustuvaagnale, hummuse kõrvale ja niisama näksimiseks.
NB: Hoia kuivas ja valguse eest kaitstult, aga mitte päris õhukindlas anumas, et säiliks krõmps tekstuur.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.