Rohelise läätse salat

Print Recipe

Kogus 6 portsjonit

Vaja läheb

  • 500 g rohelisi läätsesid (Vaata toodet)
  • 3 tk eri värvi paprikat
  • 1/2 tk väikest suvikõrvitsat
  • 3 tk väikest punast sibulat
  • 50 ml extra virgin oliiviõli (Vaata toodet)
  • peotäit värsket peterselli
  • 100 g päikesekuivatatud tomateid (Vaata toodet)
  • 200 g prosciutto sinki
  • 100 g rukolasalatit
  • 2 tk sidrunist pigistatud mahla
  • 6 tk küüslauguküünt
  • maitse järgi soola (Vaata toodet)
  • maitse järgi pipart (Vaata toodet)

Tee nii

  1. Keeda läätsed soolaga maitsestatud vees pehmeks (nt roheliste läätsede puhul võtab see 15-20 min). Lõika paprikad ampsusuurusteks tükkideks, viiluta suvikõrvits, koori sibulad ja lõika sektoriteks.

  2. Pane kõik köögiviljad grilli alla küpsema. Keera neid aegajalt ja küpseta, kuni nad veel hamba all kergelt krõmpsuvad. Kui läätsed on pehmed, siis kurna nad ära ja sega veel soojade läätsedega hakitud küüslauk ja petersell, sidruni mahl ja pool oliiviõlist.

  3. Kui köögiviljad on ilusti grillitud, siis tõsta nad ahjust välja, maitsesta soola ja pipraga ning sega hulka ülejäänud oliiviõli. Lase jahtuda nii grillitud köögiviljadel kui ka läätsedel.

  4. Kui mõlemad on toatemperatuurini jahtunud, siis sega köögiviljad läätsede hulka. Nüüd rebi parajateks tükkideks prosciutto ja viiluta päiksekuivatatud tomatid. Sega ka need salatisse. Viimasena sega ettevaatlikult juurde rukolasalat. Maitsev ja tervislik piduroog ongi valmis!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad