Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga! Juba üle 25 000 liituja!

Praetud kevadrullid Tai moodi (Por pia)

Print Recipe

Praetud kevadrullid on mõnus snäkk, mis maitseb eriti hästi koos magusa tšillikastmega. Meie kevadrullid on taimse täidisega, aga täidist võib oma maitse järgi vabalt muuta - lisada liha, kala, mereande, seeni, teisi köögivilju.

Vaja läheb

Tee nii

  1. Uhmerda või purusta küüslauk, sool, must pipar ja koriander ühtlaseks massiks. Kui kasutad koriandri juurt, siis pese see enne kasutamist väga korralikult voolava vee all. Leota klaasnuudleid soojas vees 10 minutit. Kurna ja lõika nuudlid ca 5 cm pikkuseks. Haki kapsas pikemateks peenikesteks ribadeks. Lõika tofu väikesteks kuubikuteks. Haki roheline sibul ja riivi või ribasta porgand. Sega kõik mainitud koostisosad kokku ja lisa ka pipra-küüslaugu-koriandri pasta. Lisa juurde mungoa idud ja sojakaste. Sega hästi läbi.

  2. Kuumuta pannil 2 spl õli ja prae selles segu 3-4 minutit kuni porgand hakkab pehmenema. Tõsta pann tulelt. Laota kevadrulli tainaleht lõikelauale (kata ülejäänud lehed kergelt niiske köögirätiga, et need ära ei kuivaks). Löö muna lahti, seda kasutame taina kinnitamiseks. Aseta tainaleht nii, et üks nurk on sinu poole. Voldi endapoolne nurk veid üles. Tõsta lehe keskele 2 spl täidist ja voldi küljed täidisele kokku. Nüüd rulli kevadrull enda poolt alustades lõpuni üles. Pintselda tainaäärt munaga, et see kinni kleepuks ja praadimisel täidis välja ei tuleks. Voldi kõik kevadrullid ja pane kõrvuti vaagnale praadimist ootama.

  3. Kuumuta potis ca 5 cm kiht toiduõli. Kui õli on piisavalt kuum (termomeetriga mõõdetult 160°C, kui sul termomeetrit ei ole, siis viska õli sisse pisike tükk kevadrulli tainast, kui see hakkab kohe keema, on õli valmis). Prae kevadrullid kuldpruuniks, 3-4 tükki korraga, neid pidevalt keerates. Tõsta valminud kevadrullid köögipaberiga kaetud vaagnale nõrguma.

    Serveeri soojalt või külmalt koos magusa tšillikastmega.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad