Pommusalat kikerhernega
Print Recipe
Vaja läheb
- 2 tk pommut
- 1 terve küüslauk
- 1-2 spl harissapastat (soovi korral vähem) (Vaata toodet)
- 2 spl oliiviõli (Vaata toodet)
- 400 ml keedetud kikerherneid (Vaata toodet)
- 1 tk punast sibulat (peeneks viilutatud)
- 250 g halloumi või grilljuustu (viilutatud)
- 1/2 tk sidruni koor ja mahl
- 1 spl rapsiõli
- 70 g rukola salatit
- peotäis värsket koriandrit
Tee nii
-
Kuumuta ahi 190 kraadini. Lõika pommud viiludeks ja siis viilud omakorda poolkuudeks. Võta terve küüslauk ja eralda küüned, ära küüsi koori.
-
Pane ahjuvormi küüslauguküüned, pommutükid, 1 spl oliiviõli ja harissapasta. Sega kõik omavahel läbi ja pista ahju umbes 20-25 minutiks. Viimaseks 5 minutiks lisa ka kikerherned.
-
Samal ajal, kui pommud ahjus küpsevad, vala sibulatele keev vesi ja jäta umbes 5 minutiks seisma. Niimoodi kaob sibula üleliigne kibe maitse. Kurna ja loputa külma veega.
-
Võta suur salatikauss ja pane sellesse kogu kraam ahjuvormist. Lisa kurnatud ja loputatud sibulad.
-
Prae pannil kuumas õlis halloumiviile mõlemalt poolt, kuni nad on kuldsed. Murra halloumiviilud katki ja lisa salatisse.
-
Sega kokku sidrunimahl, sidrunikoor, oliiviõli ja rapsiõli. Maitsesta soola ja pipraga. Vala salatile, sega kergelt läbi. Lisa rukola ja koriander, sega veel kergelt läbi ja serveeri kohe.