Pistaatsia kreemi panna cotta karamelliga
Print Recipe
Vaja läheb
- 350 ml vahukoort
- 50 g suhkrut + 5spl karamelli jaoks
- 2,5 lehte želatiini
- 2 spl pistaatsiapähkli kreemi (Vaata toodet)
- 1 spl pistaatsiaid karamelli kaunistuseks (Vaata toodet)
Tee nii
-
Leota želatiinilehti külmas vees mõned minutid. Samal ajal kuumuta potis vahukoor, pistaatsia kreem ja 50 g suhkrut. Sega kuumutades vahukoort vispliga, kuni pistaatsia kreem on täiesti lahustunud ja segu heleroheline.
-
Tõsta pott tulelt, pigista želatiinist üleliigne vesi välja ja lisa želatiin vahukoore sisse. Sega veel vispliga, kuni kogu želatiin on lahustunud. Vala saadud segu klaasidesse ja pane vähemalt 3 tunniks külmkappi tahkuma.
-
Enne serveerimist tee karamell. Pane 5 spl suhkrut potti ja tulele. Alguses võib potti aegajalt liigutada, et suhkur ühtlaselt kuumeneks, aga kui suhkur juba päris sulama hakkab, siis ei tohi seda enam segada - karamell võib tükki minna.
-
Jälgi pidevalt, kui suhkur on sulanud ja karamelli kuldset tooni, siis tõsta pott tulelt ja vala enne valmis pandud küpsetuspaberile soovitud piklikud kujundid. Puista igale kujundile veidi pistaatsiapähkleid. Oota umbes 5 minutit, kuni karamellist kujundid on jahtunud ja tahkunud, eemalda ettevaatlikult küpsetuspaber ja pista igasse panna cotta klaasi üks karamelli-pistaatsia kaunistus!
Märkused
Idee: Saveur
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Väga põnev retsept, teen seda aastavahetuseks.
Järgi proovitud,õrn ja hõrk dessert.
Valmistan kindlasti veel,tänan.
Super sellest saabki minu lemmik 🙂
Kõik pistaatsiat sisaldavad retseptid on suurepärased, aga see panna cotta on parim!
See retsept tundub väga ahvatlev🤤 pistaatsia kreemi olen ammu juba mõelnud siit osta ja nii tore, et toodete juures ka retsepti ideesid on!