Piparkoogimaitseline šokolaadisuflee

Print Recipe

Kogus 8 portsjonit

Vaja läheb

  • 50 g võid
  • 120 g suhkrut
  • 200 g tumedat šokolaadi (Vaata toodet)
  • 2 tl rummi
  • 3 tl jahvatatud ingverit (Vaata toodet)
  • 2 tl jahvatatud kaneeli (Vaata toodet)
  • 1 tl vanilliekstrakti (Vaata toodet)
  • 5 tk muna (kollased ja valged eraldi)
  • tuhksuhkrut serveerimiseks

Tee nii

  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata pool võikogusest ja määri sellega 8 ca 100ml portsjonvormi. Kata iga vormi sisu õhukese suhkrukihiga (kuluta kokku selleks ära umbes 25 g suhkrut).

  2. Sulata šokolaad rummi, vürtside ja ülejäänud võiga. Sega ühtlaseks, ära keema lase minna. Eemalda pott tulelt ja lisa ükshaaval, pidevalt segades, munakollased.

  3. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Sega ettevaatlikult munavalgevaht šokolaadisegusse (kui segad liiga jõuliselt, surud munavalgevahust õhu välja). Jaota segu kohe juba varem ettevalmistatud vormidesse ja küpseta 11 minutit. Võta ahjust välja, puista peale tuhksuhkrut ja serveeri!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad