Pidulik salat suitsupardi, apelsinide ja pekaanipähklitega
Print Recipe
See värvikirev ja toitev salat sobib hästi nii kergeks lõuna- või õhtueineks, kui ka peolauale.
Vaja läheb
- 4 tk (punast) endiiviat ehk salatsigurit
- 2 tk (veri)apelsini
- 150 g suitsuparti
- peotäis pekaanipähkleid (Vaata toodet)
- 1,5 tl mett või agaavisiirupit (Vaata toodet)
- 4 spl külmpressitud oliiviõli (Vaata toodet)
- 3 spl valget palsamiäädikat (Vaata toodet)
- soola ja musta pipart
Tee nii
-
Eralda endiivia lehed ning pese need külma vee all. Koori apelsinid ja lõika ristipidi õhukesteks viiludeks.
-
Valmista kaste, selleks sega kokku mesi või siirup, palsamiäädikas ning oliiviõli. Maitsesta kaste soola ja musta pipraga. Viiluta suitsupart õhukesteks viiludeks.
-
Säti taldrikutele salati komponendid - endiivia lehed, apelsiniviilud, suitsupart ning pekaanipähklid. Nirista peale salatikaste, sega kergelt läbi ning serveeri kohe.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.