Mapo tofu
Print Recipe
Kuulus Sichuani roog tofust, hakklihast ja särtsakas Sichuani kastmest. Kõrvale sobib hästi aurutatud riis, mis vürtsikust tasakaalustab.
Vaja läheb
- 50 ml Chiu chow tšilliõli (Vaata toodet)
- 0,5 spl Sichuani pipart (Vaata toodet)
- 3 spl purustatud ingverit (Vaata toodet)
- 3 spl purustatud küüslauku (Vaata toodet)
- 250 g sea hakkliha
- 1-2 spl Sichuani tšilli-oa kastet (Vaata toodet)
- 150 ml kanapuljongit (Vaata toodet)
- 1 pk siidist tofut (Vaata toodet siit või siit)
- 1,5 tl maisitärklist
- 1 tk rohelise sibula vars
- 50 ml maapähkliõli (Vaata toodet)
Tee nii
-
Kuumuta õli pannil. Lisa kergelt purustatud Sichuani piprad ja kuumuta läbi. Jälgi, et piprad kõrbema ei läheks! Lisa ingver, prae kergelt läbi ja lisa küüslauk. Kui kuumus on pannil taastunud, sega läbi ja lisa hakkliha. Sega kõik korralikult läbi ja prae kuni liha on küps.
-
Lisa pannile tšilli-oa kaste, sega. Lisa 150ml kanapuljongit ja lase paar minutit keeda. Lõika tofu kuubikuteks. Sega eraldi kausis kokku tärklis ja 50ml vett kuni tärklis lahustub.
-
Lisa tärklisesegu pannile ja sega läbi. Keeda kuni kaste hakkab paksenema. Lisa tšilliõli (koos selles olevate tšillihelvestega). Sega kokku ja lisa tofu. Sega ettevaatlikult kõik läbi ilma tofut liialt purustamata. Lase 3-5 minutit keeda ja lisa hakitud roheline sibul. Serveeri riisiga.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Täitsa tehtav retsept ja maitse oli hea. Samas sisaldab kahte asja mis igaühele ei meeldi, tofut ja sichuani pipart. Tofuvihkajatele ei soovita.
väga huvitavad ja isuäratavad retseptid!
aitäh kirja eest!
ette tänades, epp viires