Mango syllabub kardemoniga
Print Recipe
Vaja läheb
- 4 tk küpset mangot või 200 ml mangopüreed + 2 mangot ( Vaata toodet)
- 8 tk kardemonikupart (Vaata toodet)
- 1 tl vanilliekstrakti (Vaata toodet) või 1/2 tl vanillikauna seemneid (Vaata toodet)
- 2 tk laimi koort ja mahla
- 90 g suhkrut
- 3 spl rummi
- 500 ml vahukoort
- ~10 väikest beseed
- kaunistamiseks värske mündi lehti
Tee nii
-
Kui kasutad värskeid mangosid, siis koori need ja eemalda kivid. Konservmangode kasutamisel kurna mangotükid siirupist.
-
Püreesta pooled mangod saumikseri või köögikombainiga. Teine pool mangodest haki väikesteks tükkideks. Sega tükid ja püree kokku. Võta kardemonikupardest seemned välja ning purusta need uhmris. Purusta kergelt beseed.
-
Sega suhkrut laimimahlaga, kuni suhkur täielikult sulab. Lisa riivitud laimi koor, purustatud kardemoniseemned, rumm ja vanilliekstrakt või -seemned. Vala juurde vahukoor ning vahusta, kuni saad tiheda vahu. Ettevaatust, ära üle vahusta, muidu läheb vahukoor tükki. Sega vahukoorekreemi juurde purustatud beseed.
-
Lao desserdiklaasidesse vaheldumisi mangosegu ning vahukoorekreemi. Kaunista värske mündiga, pane 10 minutiks külmkappi ning serveeri!
Märkused
Idee ajakirjast BBCGoodFood
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.