Lõhe confit
Print Recipe
Lõhe-confit küpseb oliiviõlis pikalt madalal temperatuuril ja tulemuseks on suussulav ning hõrk kalaroog. Suurepärane peolauatoit.
Vaja läheb
- 4 kahe sõrme jämedust lõiku lõhefileest (~700 g)
- 2 spl meresoola (Vaata toodet)
- 1 tl roosuhkrut (Vaata toodet)
- veidi jahvatatud valget pipart (Vaata toodet)
- 1 sidrun
- 3 dl oliiviõli (Vaata toodet)
Tee nii
-
Sega kokku suhkur, sool ja pipar, kata lõhe sellega igast küljest ja jäta 1 - 3 tunniks külmkappi maitsestuma.
-
Kuumuta ahi 75 kraadini. Aseta lõhe võimalikult täpselt sobivasse nõusse, kata sidruniviiludega ja vala üle oliivõliga. Õli peab kala täielikult katma. Pane kala 40-50 minutiks ahju. Kalaliha jääb seest tumeroosa, aga küps ja mahlane.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
kas sous vide on võimalik kasutada?
Ise pole proovinud, aga teoreetiliselt peaks olema võimalik.
sama küsimus. Mitu g see teeb?
1 tl = umbes 4 g suhkruga
Kõlab põnevalt! Palun täpsustage suhkru kogust, 150 tl on imelik mõõtühik, kui palju tegelikult tuleb suhkrut lisada?
Siin oli trükiviga! Õige kogus on 1 tl roosuhkrut. 🙂