Lõhe confit
Print Recipe
Lõhe-confit küpseb oliiviõlis pikalt madalal temperatuuril ja tulemuseks on suussulav ning hõrk kalaroog. Suurepärane peolauatoit.
Vaja läheb
- 4 kahe sõrme jämedust lõiku lõhefileest (~700 g)
- 2 spl meresoola (Vaata toodet)
- 1 tl roosuhkrut (Vaata toodet)
- veidi jahvatatud valget pipart (Vaata toodet)
- 1 sidrun
- 3 dl oliiviõli (Vaata toodet)
Tee nii
-
Sega kokku suhkur, sool ja pipar, kata lõhe sellega igast küljest ja jäta 1 - 3 tunniks külmkappi maitsestuma.
-
Kuumuta ahi 75 kraadini. Aseta lõhe võimalikult täpselt sobivasse nõusse, kata sidruniviiludega ja vala üle oliivõliga. Õli peab kala täielikult katma. Pane kala 40-50 minutiks ahju. Kalaliha jääb seest tumeroosa, aga küps ja mahlane.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
sama küsimus. Mitu g see teeb?
1 tl = umbes 4 g suhkruga
Kõlab põnevalt! Palun täpsustage suhkru kogust, 150 tl on imelik mõõtühik, kui palju tegelikult tuleb suhkrut lisada?
Siin oli trükiviga! Õige kogus on 1 tl roosuhkrut. 🙂