Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga! Juba üle 25 000 liituja!

Kurgi-vesikressi külmsupp

Print Recipe

Kerge värske suvesupp, ideaalne kuuma päevaga keha kosutamiseks. Samas sobib hästi ka eelroaks enne rammusamat pearooga.

Vaja läheb

  • 0,7 l kooritud ja tükeldatud kurki
  • suur peotäis vesikressi - hakitud
  • 1 spl sidrunimahla
  • 400 ml maitsestamata jogurtit
  • 3 spl kuiva valget veini (või sidrunimahla)
  • 1 - 2 tl soola

Salsa jaoks

  • 1 hakitud tomat
  • peotäis hakitud koriandrit
  • 1 spl hakitud sibulat
  • maitse järgi suitsutatud chipotle tšillit (Vaata siit) või suitsupaprikat (Vaata siit), kui vürtsine ei maitse
  • maitse järgi soola (Vaata siit)
  • 1 spl sidrunimahla
  • 1 spl oliiviõli (Vaata siit)

Tee nii

  1. Purusta saumikseriga või köögikombainis kurk, kress ja basiilik koos jogurti, sidrunimahla ja 3 spl veini või sidrunimahlaga. Maitsesta soolaga ja tõsta vähemalt pooleks tunniks külmikusse.

  2. Valmista salsa. Selleks haki tomatid, sibul ja koriander. Maitsesta soola ja tšilli või suitsupaprikaga. Teises kausis sega sidrunimahl ja oliiviõli kokku kuni segu tihkemaks muutub.

  3. Serveeri suppi lusikatäie salsaga ja piserda üle verjus-oliiviõli seguga.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad