Klassikaline pardi confit
Print Recipe
Confit on üks tõeliselt talvine roog. Selle valmistamiseks küpsetatakse liha pikka aega madalal kuumusel rasva sees. Tulemuseks on suussulav ja hõrk pehme liha.
Vaja läheb
- mõned pardikoivad
- hulk loorberilehti (Vaata toodet)
- hulk tüümianit (Vaata toodet)
- soola ja pipart
- vajadusel paar spl pardi- või hanerasva
Tee nii
-
Hõõru pardikoivad soola ning pipraga kokku ja lao need loorberilehtede ning tüümianiga vaheldumisi tihedalt ahjuvormi. Jäta koivad ööks külmkappi maitsestuma.
-
Järgmisel päeval tõsta vorm ahju, lisa soovi korral paar spl rasva ja keera ahi korraks tippkuumusele. Kui see on saavutatud, keera kuumus 150 kraadi peale ja jäta paariks-kolmeks tunniks küpsema. Selle aja jooksul voolab pardi nahaalune rasv välja ja hoiab küpsemise ajal liha hõrguna. Serveeri näiteks praekartulite ja rohelise salatiga ning punase veiniga.
Märkused
Meie veinisoovitus: Punane vein Absolu Rouge AOC 2020
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.