Grillitud pommu miso ja yuzu pastaga
Print Recipe
Hästi valmistatud pommu ehk baklažaan võib asendada hõrku liharooga. Selle jaapanipärase retsepti järgi valmib siidine suussulav eelroog, millele misopasta lisab umamit ja yuzu tsitruse särtsu ja aromaatsust.
Vaja läheb
- 1 tk pommut (või 2 väikest)
- 1 spl misopastat (saad siit)
- 0,5 spl yuzupastat
- 1 spl keedetud vett
- 1 tl musti seesamiseemneid (saad siit)
- pisut jahu
- frittimiseks rafineeritud kookosõli või maapähkliõli (kookosõli saad siit, maapähkliõli saad siit)
Tee nii
-
Lõika pommu ca 4cm paksusteks viiludeks. Kasta mõlemad lõikepinnad jahu sisse. Kuumuta potis õli (frittimiseks sobib suurepäraselt rafineeritud kookosõli või maapähkliõli) temperatuurini 180°C. Prae pommuviile kuumas õlis kuni need on kuldsed. Tõsta köögipaberile nõrguma. Sega kokku misopasta, yuzu pasta, vesi ja seesamiseemned. Pintselda pommuviile mõlemalt poolt saadud pastaga. Küpseta ahjus temperatuuril 180°C 5 - 7 minutit.
Märkused
Meie veinisoovitus: Valge vein Plaisir Blanc IGP 2022
Retsepti idee on saadud Pariisis asuva Kei restorani peakoka Kei Kobayashi käest.
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.