Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Bretooni far põldmarjadega

Print Recipe

Far on üks Bretooni kuulsamaid küpsetisi. See meenutab pisut Prantsuse ahjupannkooki clafoutis´d või ka meile tuntud saiavormi. Igatahes üks ütlemata mõnus ja lihtsalt valmiv küpsetis, kuhu põldmarjad ja törts rummi suurepäraselt sisse passivad.

Vaja läheb

  • 200 gr põldmarju
  • 1 suur spl rummi
  • 100 gr nisujahu
  • 100 gr roosuhkrut (Vaata siit)
  • näpuotsaga soola
  • 3 tk muna
  • 200 ml piima (rasvasemat)
  • 1 spl võid

Tee nii

  1. Sega marjad rummiga ja aseta kõrvale.

  2. Teises kausis sega kokku jahu, suhkur ja sool. Tee kuhja keskele auk, kuhu löö lahti munad. Hakka mune ja jahusegu kahvliga järjest kokku segama, kuni saad ühtlase taigna. Vala juurde toasoe piim ja sulatatud või.

  3. Vala võiga määritud ahjuvormi põhja rummised marjad ning peale poolvedel tainas. Küpseta esimesed 10 minutit 220 kraadi juures, keera siis temperatuur maha 170 kraadini ja küpseta, kuni vorm pealt pruun on ning seest tainas enam vedel pole (ca pool tundi).

    Bretoonid ise lasevad oma far´i pealt lausa tumepruuniks küpseda, nii et maitse asi. Lase vormil enne serveerimist üksjagu jahtuda!

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Kommentaarid

    1. Tere, Jevgenia!
      Siin retseptis on kasutatud ~20*25 cm küpsetusvormi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad