Bretooni far põldmarjadega
Far on üks Bretooni kuulsamaid küpsetisi. See meenutab pisut Prantsuse ahjupannkooki clafoutis´d või ka meile tuntud saiavormi. Igatahes üks ütlemata mõnus ja lihtsalt valmiv küpsetis, kuhu põldmarjad ja törts rummi suurepäraselt sisse passivad.

Ingredients

Instructions
  1. Sega marjad rummiga ja aseta kõrvale.

  2. Teises kausis sega kokku jahu, suhkur ja sool. Tee kuhja keskele auk, kuhu löö lahti munad. Hakka mune ja jahusegu kahvliga järjest kokku segama, kuni saad ühtlase taigna. Vala juurde toasoe piim ja sulatatud või.

  3. Vala võiga määritud ahjuvormi põhja rummised marjad ning peale poolvedel tainas. Küpseta esimesed 10 minutit 220 kraadi juures, keera siis temperatuur maha 170 kraadini ja küpseta, kuni vorm pealt pruun on ning seest tainas enam vedel pole (ca pool tundi).

    Bretoonid ise lasevad oma far´i pealt lausa tumepruuniks küpseda, nii et maitse asi. Lase vormil enne serveerimist üksjagu jahtuda!

Recipe Notes

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.