Ahjumuna tomati ja majoraaniga
Print Recipe
Tõeliselt mõnus toit nädalavahetuse hommikuks, kui kogu pere on koos ja saab endale lubada luksust hommikusööki veidi tõsisemalt võtta. Lisaks näeb ahjumuna ilus välja ka!
Vaja läheb
- 2 tk suurt tomatit
- 1 tk küüslauguküüs
- 1 spl külmpressitud oliiviõli (Vaata toodet)
- näpuotsaga majoraani (Vaata siit)
- soola (Vaata siit)
- värskelt purustatud pipart (Vaata siit)
- 4 tk muna
- 2 spl võid
Tee nii
-
Kuumuta ahi 180 kraadini. Kuumuta potis oliiviõli, prae selles hakitud küüslauku ja tomateid, kuni need on täiesti pehmed. Maitsesta soola, pipra ja hakitud majoraaniga.
-
Jaota tomatikaste nelja portsjonvormi vahel ära. Löö igasse vormi ettevaatlikult üks muna, nii et rebu terveks jääb.
-
Tõsta ettevaatlikult muna peale ½ spl toasooja võid. Maitsesta soola ja pipraga.
-
Tõsta vormid suuremasse kõrge äärega ahjuvormi ja vala sellesse nii palju sooja vett, et portsjon-vormid oleksid poole kõrguseni vees.
-
Küpseta ahjus 15 minutit. Serveeri röstsaiaga.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.