Kurgi-vesikressi külmsupp
Print Recipe
Kerge värske suvesupp, ideaalne kuuma päevaga keha kosutamiseks. Samas sobib hästi ka eelroaks enne rammusamat pearooga.
Vaja läheb
- 0,7 l kooritud ja tükeldatud kurki
- suur peotäis vesikressi - hakitud
- 1 spl sidrunimahla
- 400 ml maitsestamata jogurtit
- 3 spl kuiva valget veini (või sidrunimahla)
- 1 - 2 tl soola
Salsa jaoks
- 1 hakitud tomat
- peotäis hakitud koriandrit
- 1 spl hakitud sibulat
- maitse järgi suitsutatud chipotle tšillit või suitsupaprikat, kui soovid mitte-vürtsist (Vaata chipotle'it, vaata suitsupaprikat)
- maitse järgi soola (Vaata siit)
- 1 spl sidrunimahla
- 1 spl oliiviõli (Vaata siit)
Tee nii
-
Purusta saumikseriga või köögikombainis kurk, kress ja basiilik koos jogurti, sidrunimahla ja 3 spl veini või sidrunimahlaga. Maitsesta soolaga ja tõsta vähemalt pooleks tunniks külmikusse.
-
Valmista salsa. Selleks haki tomatid, sibul ja koriander. Maitsesta soola ja tšilli või suitsupaprikaga. Teises kausis sega sidrunimahl ja oliiviõli kokku kuni segu tihkemaks muutub.
-
Serveeri suppi lusikatäie salsaga ja piserda üle verjus-oliiviõli seguga.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.