Filipiinide ceviche ehk paksiw kinilaw
Print Recipe
Ceviche on üks minu lemmikroogasid kogu maailmas. Värske kala ja/või mereannid on „küpsetatud“ tsitrusmahlades ja Filipiinide versiooni puhul ka äädikas.
Vaja läheb
- 500 g valge kala fileed (nt tilaapia, doraado ehk kuld-merikoger, pesuugo ehk merikoger, riffahven vms)
- 120 ml kookosäädikat (Vaata siit)
- 1 spl riivitud ingverit
- 1/2 punase tšilli kauna (Vaata siit)
- 120 ml laimimahla
- suur peotäis hakitud rohelist sibulat
- 1/2 spl suhkrut
- 1 tl soola (Vaata siit)
- musta pipart (Vaata siit)
- 1 spl hakitud koriandrit
- 1/2 punast paprikat
- 10 kirsstomatit
Tee nii
-
Pese kalafileed jooksva külma vee all ja kuivata köögipaberiga. Lõika kala kuubikuteks. Vala üle kookoseäädikaga, kata kauss toidukilega ja tõsta pooleks tunniks külmikusse „küpsema“.
-
Haki sibul, roheline sibul, tomat, paprika, tšilli, koriander, riivi ingver ja pigista laimist mahl. Lisa mahlale sool, suhkur ja veidi musta pipart.
-
Kurna kala ja viska marineerimiseks kasutatud äädikas ära. Sega kala kokku hakitud köögiviljade-ürtidega ja ingveriga. Vala peale laimimahl. Sega läbi. Maitse ja maitsesta vajadusel üle. Serveeri kohe. Sobib suurepäraselt külma valge veini juurde.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.