Soovin saada tasuta e-kokaraamatut:

Saad tasuta e-raamatu ja liitud Umami uudiskirjaga. Juba üle 30 000 liituja!

Traditsiooniline pesto alla genovese

Print Recipe

Pesto ehk erkroheline seedriseemnetega basiilikukreem on küll vist üks kõige tuntumaid Itaalia köögi leiutisi. Ja seda igati õigustatult, sest maitserohket pestot saab kasutada sajal erineval viisil - sega pastaga, määri röstsaiale, tilguta värsketele tomatitele, kasuta dipikastmena... Ja nagu ikka kehtib vana tõde - värske omatehtu on kordi maitsvam kui poest ostetu! 🙂

Vaja läheb

  • 3 - 4 suure basiilikuoksa lehed
  • 120 ml head oliiviõli (Vaata siit)
  • 80 ml seedermänniseemneid (Vaata siit)
  • 2 küüslauguküünt
  • 120 ml riivitud parmesani
  • 1 tl Himaalaja soola (Vaata siit)
  • veidi musta pipart (Vaata siit)

Tee nii

  1. Sega kokku pestud ja kuivatatud basiilikulehed, oliiviõli, seedermänniseemned ja küüslauk. Purusta saumikseriga ühtlaseks. Lisa peenelt riivitud juust ja sega ühtlaseks kokku. Maitsesta soola ja pipraga. Hoia suletud anumas külmikus.

Märkused

Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad