Ceviche
Print Recipe
Ceviche on värsketest mereandidest valmistatud särtsakas värskendav roog, milles mereannid küpsevad laimi hapu mahla abil. Populaarne Kesk- ja Lõuna-Ameerikas. Siinne retsept on lihtsa Mehhiko ceviche tegemiseks. Meie kasutasime krevette ja kaheksajalga, aga võib oma soovi ja võimaluse järgi valida ka ainult kalafilee või lisada teisi mereande.
Vaja läheb
Tee nii
-
Puhasta krevetid (eemalda seljaveen, selleks tee madal sisselõige seljaosale ja eemalda tume veen), keeda kaheksajalg (õpetuse leiad nt Umami blogist Horvaatia postitusest). Haki kõik mereannid (ja kala, kui kasutad) väikesteks kuubikuteks. Vala peale laimi mahl, sega läbi ja tõsta külma.
-
Haki sibul, tomat ja koriander. Lisa need mereandide juurde ja sega läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Kui tundub, et hapu on liialt ülekaalus, lisa veidi suhkrut. Kui tundub, et haput on vähe, lisa laimi mahla. Serveeri!
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.
Kommentaarid
Lisa kommentaar
Väga hea pealekas viinale Bahaama palmide all…
See on tõesti hea, kuid kahjuks siinne laim ei ole piisavalt hea et kõiki ebameeldivaid baktereid ära tappa… Olen seda söönud lõuna ameerikas, lihtsalt super toit 🙂
mis asi see veel on ??
Tere, nagu retsepti sissejuhatuses öeldud, on ceviche värsketest mereandidest valmistatud särtsakas värskendav roog, milles mereannid küpsevad laimi hapu mahla abil. Populaarne Kesk- ja Lõuna-Ameerikas. Tervitades, Juta, umami.ee