Ceviche on värsketest mereandidest valmistatud särtsakas värskendav roog, milles mereannid küpsevad laimi hapu mahla abil. Populaarne Kesk- ja Lõuna-Ameerikas. Siinne retsept on lihtsa Mehhiko ceviche tegemiseks. Meie kasutasime krevette ja kaheksajalga, aga võib oma soovi ja võimaluse järgi valida ka ainult kalafilee või lisada teisi mereande.
Puhasta krevetid (eemalda seljaveen, selleks tee madal sisselõige seljaosale ja eemalda tume veen), keeda kaheksajalg (õpetuse leiad nt Umami blogist Horvaatia postitusest). Haki kõik mereannid (ja kala, kui kasutad) väikesteks kuubikuteks. Vala peale laimi mahl, sega läbi ja tõsta külma.
Haki sibul, tomat ja koriander. Lisa need mereandide juurde ja sega läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Kui tundub, et hapu on liialt ülekaalus, lisa veidi suhkrut. Kui tundub, et haput on vähe, lisa laimi mahla. Serveeri!
Recipe Notes
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.