Pähkliküpsised dulce de leche täidisega
Print Recipe
Karamellise täidisega tõeline hõrgutis, mis sobib nii klaasi külma piima kui aurava gurmeekohvi kõrvale!
Vaja läheb
- 480 ml õlivaba pähkli jahu (Kreeka pähkli jahu või mandlijahu)
- 2 spl kookosõli (Vaata toodet)
- 180 ml roosuhkrut (Vaata toodet)
- pisut soola
- 0,5 tl jahvatatud kardemoni (Vaata toodet)
- 2 tk munavalget
- 3-4 spl dulce de lechet (Vaata toodet)
Tee nii
-
Vahusta munavalged soola ja suhkruga. Lisa toasoe kookosõli ja kardemon, vahusta kergelt läbi. Lisa jahu ja sega ühtlaseks tainaks. Tee tainast pisikesed (ca golfipalli suurused või pisut väiksemad) ühesuurused pallid ja vajuta need küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile lapikuks. Kui tainas kipub käte külge jääma, võid käed enne veega niiskeks teha. Küpseta 160-170C juures ca 15-20 minutit. Jälgi ahju, et küpsised pruunikaks ei tõmbuks, kui tundub, et need hakkavad pruunistuma, keera temperatuuri madalamaks. Tõsta ahjupann välja ja lase küpsistel jahtuda. "Kleebi" need kahekaupa poole teelusikatäie dulce de lechega kokku. Hoia suletud karbis. PS! Dulce de leche täidis hoiab küpsised niiskena, kui Sa ei soovi täidist lisada, siis peaks need peale küpsetamist ära sööma 🙂
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.