Lihtne kõrvitsakook
Print Recipe
Vaid mõni üksik koostisosa ja nii palju maitset. Ideaalne kook sügiseseks ajaks, kui peenrad ja turuletid priskete kõrvitsate all lookas on.
Vaja läheb
- 450 g muretaigent (tee ise või osta valmis taigen)
- 250 ml kondenspiima
- 250 ml kõrvitsapüreed
- 2 muna
- 1 tl kõrvitsa vürtsisegu (vaata retsepti) või speculoosi (leiad siit)
Tee nii
-
Vooderda ümmargune (ca 25cm läbimõõduga) ahjuvorm küpsetuspaberiga, polsterda vormi põhi ja ääred tainaga. Täidiseks sega kokku kondenspiim, sama palju kõrvitsapüreed (eelnevalt keedetud või aurutatud ja püreestatud viljaliha), 2 muna ja 1 tl kõrvitsa või speculoosi vürtsisegu.
Vala segu koogi põhjale ja küpseta 220-kraadises ahjus 10-15 minutit. Alanda kuumust 170-180 kraadile ja küpseta veel nii kaua, kuni täidis on tahenenud. Lase enne lahti lõikamist maha jahtuda. Paku soovi korral koos vanillijäätise või vahukoorega.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.