Kuldne riis munaga
Print Recipe
Maitserohke praeriis, mis sobib nii suuremaks hommikusöögiks, lõunaks kui õhtuks. Ideaalne lahendus, kui külmkapis on ülejäänud keedetud riisi.
Vaja läheb
- 3 porgandit
- 500 ml basmatiriisi (keedetud) (Leiad siit)
- 1 tk muna
- 1 1 küüslaugu küüs või 1 tl purustatud küüslauku (Leiad siit)
- 1+4 spl sojakastet (Leiad siit või siit)
- 1 tl mett
- 1 spl unagi kastet (Leiad siit)
- 0,5 tl harissat (Leiad siit)
- 2 tl seesamiõli (Leiad siit)
- värske koriander
- gomasio või kimchiga seesamiseemned (gomasio leiad siit ja kimchiga seesamiseemned leiad siit)
Tee nii
-
Keeda riis ja lase sellel täielikult maha jahtuda. Haki porgandid väikesteks tükkideks ja prae keskmisel temperatuuril oliiviõliga poolpehmeks. Maitsesta porgandid 1sl sojakastme ja seesamiõliga, prae uuesti kergelt läbi. Lisa pannile riis ja sega läbi. Lisa veel 4sl sojakastet, mesi ja unagi kaste. Prae segu kuni riis on kuldne, samal ajal haki küüslauk peeneks. Tõsta riis pannilt. Prae pannil hakitud küüslauk väheses oliiviõlis, lisades ka harissa. Löö pannile muna. Maitsesta soola ja pipraga ning prae kuni muna on läbi küpsenud. Tõsta muna riisile. Serveeri värske koriandri ja gomasio või kimchiga seesamiseemnetega.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.