Roosi-madeleined
Print Recipe
Vaja läheb
- 125 g võid
- 2 tk muna
- 100 g suhkrut
- 100 g jahu
- 1/2 tk sidruni riivitud koort ja mahla
- 2 spl roosivett (Vaata toodet)
- 100 g tuhksuhkrut
- soovi korral kuivatatud söödavaid lilleõisi (Vaata toodet)
Tee nii
-
Kuumuta ahi 190 kraadini. Sulata või potis. Kasuta osa, et määrida sisse madeleine-vormid. Pane ülejäänu jahtuma. Mikserda kausis munad suhkruga vahule. Sõelu peale jahu ja sega ettevaatlikult taignasse. Sega hulka või, sidrunikoor ja 1 spl roosivett. Täida vormid tainaga ja küpseta 8 minutit või kuni keeksikesed on kuldsed.
-
Pane tuhksuhkur väiksesse kaussi, lisa 1 spl roosivett ja piisavalt sidrunimahla, et kokku segades tekiks kreemine kontsistent.
-
Kui madeleine'd on peaaegu maha jahtunud, nirista neile glasuuritriibud ja raputa peale roosiõielehti.
-
Säilita madeleine'id kinnises karbis, muidu muutuvad mahlased madeleine-keeksikesed küpsisteks.
Märkused
Allikas: Jamie magazine
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.