Sumahhi dukkah ning tahiini kastmega krevetid
Print Recipe
Vaja läheb
Dukkah jaoks
- 4 spl musti seesamiseemneid (Vaata toodet)
- 3 spl vürtsköömet (Vaata toodet)
- 3 spl pistaatsiapähkleid (Vaata toodet)
- 1 tl meresoola
- 1 tl sumahhi (Vaata toodet)
Kastme jaoks
- 50 ml tahinit (Vaata toodet)
- 1 tk küüslauguküünt (hakitud)
- 0,5 spl jahvatatud vürtsköömet
- 3 spl oliiviõli (Vaata toodet)
- 1 tk sidruni mahla
- 60 ml külma vett
Krevettide jaoks
- 1 spl oliiviõli
- 16 tk suurt krevetti (kooritud ja puhastatud)
Serveerimiseks
- värsket saia
Tee nii
-
Rösti seesamiseemneid, pistaatsiapähkleid ja vürtsköömneid kergelt kuumal kuival pannil. Eemalda need pannilt, lase jahtuda ja purusta siis koos meresoola ning sumahhiga peenemaks. Tõsta vürtsisegu kõrvale ootama, kuni krevetid valmis on.
-
Sega kokku kõik kastme koostisosad, lisades sidrunimahla kõige viimasena. Maitsesta soolaga.
-
Kuumuta pannil õli ja prae krevette mõlemalt poolt paar minutit. Säti nad suurele taldrikule. Piserda krevetid kastmega üle ja puista peale helde käega dukkah´t. Nii lihtne see ongi!
Märkused
Idee: Food & Travel
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.