Tursk pidurüüs, mandariini ja Tai ürtidega

Prindi retsept

Kogus 4 portsjonit

Vaja läheb

  • 4 tk turska nahaga või ilma (igaüks ca 180 g)
  • 400 ml mandariini mahla
  • 50 ml laimi mahla
  • 150 ml kookospiima (Vaata toodet)
  • 3 spl värsket või kuivatatud sidrunheina (Vaata toodet)
  • 3 spl kahvrilaimi lehti (Vaata toodet)
  • 2 spl galangali (Vaata toodet)
  • 2 tk küüslaugu küünt
  • 1 tk väikest tšillit
  • 1/2 tl kurkumit (Vaata toodet)
  • 1 tl maisitärklist
  • 1 spl õli
  • 2 tk kumkvaati
  • natuke Tai basiiliku lehti

Tee nii

  1. Koori ja haki küüslauk. Kui kasutad värsket galangalit ja sidrunheina, siis koori ja haki ka need. Sega kokku tsitruste mahlad, sidrunhein, küüslauk, laimilehed, galangal ja tšilli. Keeda madalal kuumusel, kuni kogus on ca 1/3 võrra vähenenud.

  2. Eemalda potist tšilli. Lisa kurkum ja kookospiim. Keeda veel umbes 10 minutit. Kurna kaste läbi peene sõela, maitsesta soolaga ja pane tagasi tulele. Sega tärklis vähese veega lisa kastmele. Sega ja kuumuta, kuni kaste pakseneb, tõsta pott tulelt.

  3. Määri kalatükid soola ja pipraga mõlemalt poolt. Kuumuta õli pannil ja prae kala mõlemalt poolt kuldseks. Ole kala pööramisel ettevaatlik, küps tursk laguneb kergelt. Tõsta taldrikule kaste, selle keskele kalatükk, säti kala peale õhukesed kumkvaadiviilud ja mõned värsked Tai basiiliku lehed. Kõrvale serveeri jasmiini- või basmatiriisi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo