Pommusalat kikerhernega

Prindi retsept

Kogus 4 portsjonit

Vaja läheb

  • 2 tk pommut
  • 1 terve küüslauk
  • 1-2 spl harissapastat (soovi korral vähem) (Vaata toodet)
  • 2 spl oliiviõli (Vaata toodet)
  • 400 ml keedetud kikerherneid (Vaata toodet)
  • 1 tk punast sibulat (peeneks viilutatud)
  • 250 g halloumi või grilljuustu (viilutatud)
  • 1/2 tk sidruni koor ja mahl
  • 1 spl rapsiõli
  • 70 g rukola salatit
  • peotäis värsket koriandrit

Tee nii

  1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Lõika pommud viiludeks ja siis viilud omakorda poolkuudeks. Võta terve küüslauk ja eralda küüned, ära küüsi koori.

  2. Pane ahjuvormi küüslauguküüned, pommutükid, 1 spl oliiviõli ja harissapasta. Sega kõik omavahel läbi ja pista ahju umbes 20-25 minutiks. Viimaseks 5 minutiks lisa ka kikerherned.

  3. Samal ajal, kui pommud ahjus küpsevad, vala sibulatele keev vesi ja jäta umbes 5 minutiks seisma. Niimoodi kaob sibula üleliigne kibe maitse. Kurna ja loputa külma veega.

  4. Võta suur salatikauss ja pane sellesse kogu kraam ahjuvormist. Lisa kurnatud ja loputatud sibulad.

  5. Prae pannil kuumas õlis halloumiviile mõlemalt poolt, kuni nad on kuldsed. Murra halloumiviilud katki ja lisa salatisse.

  6. Sega kokku sidrunimahl, sidrunikoor, oliiviõli ja rapsiõli. Maitsesta soola ja pipraga. Vala salatile, sega kergelt läbi. Lisa rukola ja koriander, sega veel kergelt läbi ja serveeri kohe.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo