Adobo on üks Filipiinide köögi kuulsamaid roogasid. Filipiinlastel on erinevaid adobosid sadu, neis kasutatakse erinevaid lihasid, kalu ja mereande. Filipiinid on ka tõeline äädika-paradiis, äädikaid on seal kasutusel palju erinevaid sorte. Adobo sisse läheb suhkruroo äädikas.

Filipiini Adobo punase riisiga

Prindi retsept

Kogus 4-6 portsjonit

Vaja läheb

  • 400 g peekonit
  • 400 g kanaliha
  • 3 loorberi lehte
  • 2 tl head terapipart, nt musta Penja pipart (Vaata toodet)
  • 1 tk küüslaugu pead
  • 6 spl kookosäädikat (Vaata toodet)
  • 100-150 ml sojakastet (Vaata toodet)
  • 1 spl austrikastet (Vaata toodet)
  • 3 spl roosuhkrut
  • 240 ml vett
  • 3 spl kookosõli (Vaata toodet)
  • serveerimiseks keedetud punast riisi

Tee nii

  1. Koori küüslaugu küüned ja lõika need viiludeks. Kuumuta pannil õli ja prae küüslauk selles kuldseks. Tõsta küüslauk pannilt. Lõika liha suupärasteks tükkideks ja prae pannil kuldseks.

  2. Lisa loorber, pipar, austikaste, sojakaste ja vesi. Keeda, kuni liha on peaaegu küps (täpset aega on raske anda, kuna see oleneb liha tükkide suurusest, samuti sellest, kas kasutate kondiga kana või fileed, viimane küpseb väga kiiresti).

  3. Lisa suhkur, sega adobo läbi, lisa ka äädikas. Keeda ilma kaaneta, kuni vedeliku kogus 1/3 võrra väheneb. Lisa küüslaugud, sega adobo läbi ja serveeri riisiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Selle retsepti valmistamiseks vajad

logo