Tai veisesabasupp, värske ja kergelt vürtsine
Print Recipe
Vaja läheb
- 1 kg veisesabasid
- 4 tk kardemoni kupart (Vaata toodet)
- 1 tk kaneelikoort (Vaata toodet)
- 2 tl valge pipra terasid (Vaata toodet)
- 1 spl soola (Vaata toodet)
- värsket ingverit (mõned viilud)
- 1 tk sibulat
- 200 g kirsstomateid
- tšillit (maitse järgi) (Vaata toodet)
- 2-3 tk laimi mahla
- 2-3 tk rohelist sibulat
- peotäis värsket koriandrit
- jasmiiniriisi (Vaata toodet)
- 1 spl krõbedat praetud sibulat (Vaata toodet)
Tee nii
-
Pane sabad suurde supipotti ja kata külma veega. Aja vesi keema, keera tuli madalaks, et supp vaid õrnalt keeks. Eemalda tekkiv vaht kuni seda enam ei teki. Nüüd lisa kardemonikuprad, kaneelikoor, pipraterad ja sool. Kata pott kaanega ja lase umbes tund aega keeda. Kontrolli aegajalt, et vedelikku oleks piisavalt (kataks ära kõik sabad) ning lisa vajadusel keevat vett.
-
Peale esimest tundi lisa viilutatud sibul ja ingver. Lase supil veel 1,5-2 tundi madalal kuumusel keeda. Umbes 5-10 minutit enne selle aja lõppu lisa supile terved kirsstomatid.
-
Nüüd peaks liha sabakontide küljest praktiliselt ise ära kukkuma ja suussulavalt pehme olema. Tõsta pott tulelt ja lisa soola, kui tarvis. Maitsesta laimimahla ja purustatud tšillidega. Serveeri puistates supp üle hakitud rohelise sibula ja koriandriga.
-
Soovi korral võib lisada ka peotäie krõbesibulat. Söö eraldi roana või serveeri kõrvale auravat jasmiiniriisi, nagu Tais.
Märkused
Kõik meie retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.